AB'den Gazze için 800 bin avro bağış

- AB, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarından kalan patlayıcı maddelerin temizlenmesi için UNRWA'ya 800 bin avro bağışladı

Google Haberlere Abone ol
AB'den Gazze için 800 bin avro bağış

GAZZE (AA) - Avrupa Birliği'nin (AB), İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarından kalan patlayıcı maddelerin temizlenmesi için Birleşmiş Milletler Mayın Eylem Servisi'ne (UNMAS) 800 bin avro bağışladığı bildirildi.

Avrupa Birliği'nin Kudüs Ofisi medya yetkilisi Şadi Osman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AB'nin, UNMAS'a 800 bin avro katkı sağladığını belirtti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarından kalan patlayıcı maddelerin Filistinlilerin hayatları için bir tehdit oluşturduğunu ve imar çalışmalarının önünde engel teşkil ettiğini ifade eden Osman, AB'nin attığı bu adımla insanların hayatlarının güvenceye alınması ve imar çalışmalarının kolaylaştırılması konusunda destek verdiğini kaydetti.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) tarafından mart ayında yapılan yazılı açıklamada, 3 bin patlayıcı maddenin imha edildiği, savaş kalıntıları nedeniyle 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 48'i çocuk 97 kişinin de yaralandığı bilgisi verilmişti.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığına bağlı patlayıcılar birimi, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde 40 evin enkazının altında patlayıcı maddelerin olabileceğini belirtiyor.

UNMAS'ın, mayın temizleme eylemi, mayın konusunda bilinçlenme, risk azaltma eğitimi, mayın mağdurlarına destek ve stoklardaki mayınların imha edilmesi gibi çalışmaları bulunuyor.

İsrail'in Gazze'ye 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılarda 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı.


Yorumlar