AB'den Gaziantep'teki terör saldırısına tepki

- AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Mogherini ve AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Hahn: - "Savaş ve terörün vurduğu insanların acıları, bizim acılarımızdır. AB olarak hükümet, Gaziantep halkı ve tüm Türkiye ile olan dayanışmamızı ve şefkatimizi ifade ediyoruz" - AP Başkanı Schulz: - "Teröristler, sevginin ve hayatın kutlandığı bir yerde ölüm ve keder saçtı"

Google Haberlere Abone ol
AB'den Gaziantep'teki terör saldırısına tepki

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB), Gaziantep'teki terör saldırısı sonrası Türkiye'yle olan dayanışmasını ifade etti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Gaziantep'teki terör saldırısıyla ilgili ortak yazılı açıklama yaptı.

Dün geceki patlamanın düğünde eğlenen kadınları, erkekleri ve çocukları vurduğu ifade edilen açıklamada, hayatını kaybedenlerin aileleri ve dostlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar dilendi.

Türkiye'nin dramatik bir biçimde bir kez daha hedef alındığı belirtilerek saldırının düzenlendiği Gaziantep, "Suriye'deki savaştan kaçan binlerce kişinin acılarının sembolü" olarak nitelendirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Savaş ve terörün vurduğu insanların acıları, bizim acılarımızdır. AB olarak hükümet, Gaziantep halkı ve tüm Türkiye ile olan dayanışmamızı ve şefkatimizi ifade ediyoruz. Terörizmi önleme ve onunla mücadele için Türk yetkililerle olan iş birliğimizi güçlendirmeyi sürdüreceğiz. Bu ortak mücadelede beraberiz. Güvenliği, demokrasiyi ve barışı hep beraber korumamız isteniyor."

AB Komisyonu'nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopulos, sosyal medya hesabındaki açıklamasında, ayrım gözetmeyen saldırıyı güçlü şekilde kınayarak terörizmin her türlüsüne karşı beraber olduklarını vurguladı.

AB Komisyonu'nun İnsani Yardım ve Krizlerden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides, düğünü hedef alan korkunç saldırı karşısında dehşete düştüğünü belirterek kalbinin hayatını kaybedenler, aileler ve Türk halkıyla beraber olduğunu ifade etti.

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz da saldırıyı güçlü bir şekilde kınayarak "Teröristler, sevginin ve hayatın kutlandığı bir yerde ölüm ve keder saçtı." ifadesine yer verdi.


Yorumlar