ABD'den Yemen'e destek gücü

- Pentagon, Arap Yarımadası El Kaidesi'ne karşı Yemen'de devam eden operasyonlarda BAE'ye istihbarat ve planlama desteği vermesi için ülkeye sınırlı sayıda asker gönderildiğini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
ABD'den Yemen'e destek gücü

WASHINGTON (AA) - ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, Arap Yarımadası El Kaidesi'ne karşı Yemen'de devam eden operasyonlarda Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) istihbarat ve planlama desteği vermesi için ülkeye sınırlı sayıda asker gönderildiğini açıkladı.

Arap Yarımadası El Kaidesi'nin Yemen'de son aylarda giderek güç kazandığını ifade eden Davis, başta BAE olmak üzere bölgedeki müttefik ülkelerin örgüte karşı başlattıkları operasyonları memnuniyetle karşıladıklarını vurguladı.

Bu çerçevede BAE'ye istihbarat ve planlama desteği vermesi amacıyla sınırlı sayıda Amerikan askerinin Yemen'e gönderildiğini aktaran Davis, özellikle Arap Yarımadası El Kaidesi'nin güçlü olduğu Yemen'in liman şehri Mukalla'nın kurtarılması için yapılan operasyonların çok önemli olduğunu kaydetti.

"Yemen güçlerinin önderliğindeki operasyonlara başta BAE olmak üzere Arap koalisyonu ülkeleri destek veriyor" diyen Davis, ABD'nin Mukalla civarındaki söz konusu operasyonlara sınırlı destek verdiğini belirtti.

BAE'ye istihbarat paylaşımı dışında tıbbi destek ve havada yakıt ikmali gibi operasyonel diğer konularda da destek sağladıklarını anlatan Yüzbaşı Davis, "Bunlardan ayrı olarak 23 Nisan'dan bu yana Arap Yarımadası El Kaidesi'ne karşı gerçekleştirdiğimiz 4 hava saldırısında 10 El Kaide militanı öldü ve birçoğu da yaralandı" dedi.

Operasyona destek veren Amerikan askerleriyle ilgili detay vermeyen sözcü, bu askerlerin 2 haftadan daha kısa bir süredir Yemen'de bulunduklarını belirtmekle yetindi.

Davis, Yemen'e giden askerlerin Husilerin savaştığı bölgelerden çok uzak bir yerde olduklarını da sözlerine ekledi.

Geçen yıl bin kadar özel kuvvetler askerini Husi ayaklanmasının ardından geri çeken ABD'nin bölgede bir amfibi gemisi, iki destroyeri ve çok sayıda insansız hava aracı bulunuyor.

Yorumlar