ABD'den Tunus'a askeri yardım

- Tunus, ABD'den 20 milyon dolarlık askeri yardım paketini teslim aldı

Google Haberlere Abone ol
ABD'den Tunus'a askeri yardım

TUNUS (AA) - Tunus'un ABD'den, terörle mücadele ve sınır kontrolü alanında 20 milyon dolarlık askeri yardım paketini teslim aldığı bildirildi.

Başkentteki Uveyna Askeri Üssü'nde düzenlenen teslim töreninde konuşan ABD Savunma Bakanı Sekreteri ve Afrika İşleri Sorumlusu Amanda Dory, verilen malzemenin terörle mücadele ve sınır kontrol sistemlerinden oluştuğunu söyledi.

Dory, "Tunus'un gözlem uçaklarına sahip olması, Libya sınır boyunda teröristlerin yerlerinin tespiti ve sızmalara karşı hareket alanında önemli imkanlar sağlayacak" dedi.

Dory "Verilen sınır gözetleme uçaklarından araçlara gönderilen sinyallerle Tunus'un teröre karşı savunma gücü artacaktır." diye konuştu.

Tunus Savunma Bakanı Ferhat Harşani de "Sunulan araç ve uçaklar deniz ve karada organize suçlar ile terörle mücadelede bizleri güçlendirecek. Terörle mücadeleye özel uçakların bir an önce Tunus'a teslim edilmesini de ümit ediyorum" dedi.

ABD'nin Tunus Büyükelçisi Danial Robenstain da "Askeri yardım paketinin içinde 13 adet dört çeker araç, 8 adet cip ve 4 adet Maules tipi gözetleme uçağından oluştuğunu ve ülkesinin Tunus'a sadece askeri değil her alanda destek vermeye hazır olduğunu söyledi.

ABD 2014-2015 yıllarında Tunus'a gece görüş dürbünleri, aydınlatma ve mayın tarama cihazlarından oluşan askeri malzeme yardımında bulunmuştu.

Yorumlar