ABD'den Irak'ın toprak bütünlüğüne vurgu

- Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, IKBY Güvenlik Konseyi Başkanı Barzani'nin Irak'ın Şii, Sunni ve Kürtler olarak üçe ayrılması gerektiği yönündeki sözlerine karşılık, ABD'nin politikasında bir değişiklik olmadığını söyledi

Google Haberlere Abone ol
ABD'den Irak'ın toprak bütünlüğüne vurgu

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Konseyi Başkanı Mesut Barzani’nin Irak’ın üçe bölünmesi yönündeki sözlerine karşılık, Irak’ın toprak bütünlüğünü savunduklarını bildirdi.

Bakanlık Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında bir soru üzerine Barzani’nin Irak’ın üçe bölünmesi gerektiğine ilişkin sözlerini değerlendirdi.

Kirby, ABD Yönetiminin bu konudaki görüşlerinde bir değişiklik olmadığını belirterek, “Federal, demokratik, çoğulcu ve toprak bütünlüğü olan Irak’ı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Kirby, Irak konusundaki bizim politikamız budur ve herhangi bir değişiklik yok” diye konuştu.

Barzani, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, terör örgütü DAEŞ’in ortadan kaldırıldıktan sonra, “Daha fazla kan akmasını engellemek için” Irak’ın Şii, Sunni ve Kürtler olarak üç ayrı bölgeye ayrılması gerektiğini söylemişti.

Yorumlar