ABD'deki tren kazası

- New Jersey eyaletinde geçen eylül ayında yaşanan kazaya ilişkin soruşturmada, makinistin avukatı, müvekkilinin olay sonrası yapılan sağlık kontrolünde "şiddetli uyku apnesi" rahatsızlığının bulunduğunun belirlendiğini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
ABD'deki tren kazası

NEW YORK (AA) - ABD'nin New Jersey eyaletinde 29 Eylül'de bir kişinin ölümü, 108 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan tren kazasına ilişkin 48 yaşındaki makinist Thomas Gallagher'ın "şiddetli uyku apnesi" rahatsızlığının bulunduğu bildirildi.

Gallagher'ın avukatı Jack Arseneault, ABD'nin CBS yayın kuruluşuna yaptığı açıklamada, "Kaza sonrası müvekkilim için ayarladığım özel bir sağlık kontrolünde kendisine 'şiddetli uyku apnesi' teşhisi konuldu. Sağlık kontrolünün sonuçları ABD Ulusal Ulaşım Güvenlik Kuruluna (NTSB) 31 Ekim tarihinde iletildi." dedi.

Müvekkilinin kazayla ilgili en son hatırladığı şeyin New Jersey'deki Hoboken istasyonuna saatte 10 mil (16 kilometre) hızla yaklaşırken trenin düdüğü ve zilini çalması olduğunu dile getiren Arseneault, "Söz konusu tanının konulmasının ardından müvekkilimin kazayla ilgili bir şey hatırlayamaması kendisine mantıklı geldi." ifadesini kullandı.

Arseneault, ayrıca müvekkilinin New Jersey'de tren hatlarını işleten NJ Transit firması tarafından geçen temmuz ayında sağlık kontrolünden geçirildiğini ve makinistlik görevine devam etmek için şirket tarafından onaylandığını kaydetti.

NJ Transit'ten yapılan açıklamada ise kazayla ilgili herhangi bir detayın paylaşılamayacağı bilgisine yer verildi.

Gallagher, kazanın ardından yetkililere yaptığı açıklamada, olay anını hatırlamadığını ve kazadan sonra kendini trende yerde yatar halde bulduğunu ifade etmişti.

Öte yandan, NTSB tarafından 13 Ekim'de yayınlanan inceleme raporunda, söz konusu trenin frenlerinin kaza esnasında "çalışır durumda" olduğu bilgisi paylaşılmıştı. Raporda, trenin istasyona girmeden 38 saniye önce saatte 12,8 kilometre hızdan 33,8 kilometre hıza çıktığı vurgulanmıştı.

Raporda, ayrıca Gallagher'ın trenin Hoboken istasyonunda yolcuların beklediği platforma çarpmasından bir saniye önce acil fren yapmaya çalıştığı belirtilmişti.

Brezilyalı 34 yaşındaki Fabiola Bittar de Kroon, 18 aylık kız çocuğunu sabah kreşe bıraktıktan sonra trenin Hoboken istasyonunda yolcuların beklediği platforma çarpmasının ardından oluşan enkazın altında kalarak hayatını kaybetmişti.

NJ Transit firmasında 29 yıldır çalışan Gallagher'ın 18 yıldır makinistlik yaptığı, evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.

Yorumlar