ABD'deki başkanlık seçimi

- Trump'ın kampanya ekibinin başındaki Manafort istifa etti

Google Haberlere Abone ol
ABD'deki başkanlık seçimi

WASHINGTON (AA) - ABD'de başkanlık seçiminin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump'ın kampanya başkanı Paul Manafort, Ukrayna ile siyasi ilişkilerinin ortaya çıkması ve Trump'ın seçim ekibinde yaptığı deşikliğin ardından istifa etti.

Donald Trump, yazılı bir açıklama ile Manafort'un istifa ettiğini, istifayı kabul ettiğini duyurdu. Manafort'a çalışmaları için teşekkür eden Trump, eski kampanya başkanına bundan sonraki çalışmalarında başarı diledi.

Trump'ın seçim kampanyası ekibinin en tepesindeki kişi Manafort'un şirketinin 2012-2014 arasında Ukrayna'nın o zamanki Rusya yanlısı hükümeti adına Washington'da gizli lobi faaliyetleri yürüttüğü ortaya çıkmıştı. Manafort ve yardımcısı Rick Gates'in ABD yasaları gereği bu çalışmaları açıklamaları gerektiği ancak gizli tuttukları belirtilmişti.

Milyarder iş adamı Trump'ın kampanya ekibinde yaptığı değişikliğin de Manafort'un istifasında etkisi olduğu ifade ediliyor. Trump, bu hafta içinde ekibinin tepe isimlerinde değişiklik yapmış, yeni bir kampanya CEO'su ile kampanya müdürüne görev vermişti. Trump'ın Manafort'u kampanya başkanı olarak görevinde tutmayı planladığı belirtiliyordu.

Yorumlar