ABD'deki Ahıska Türkleri şehitlere dua için toplandı

- FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren ABD'deki Ahıska Türkleri şehitleri dualarla andı - Etkinliğe video konferans ile bağlanan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: - "15 Temmuz'da İslam'ın son kalesi Ankara'ya, Türkiye'ye yapılan saldırı, netice itibarıyla bütün ümmetin kilidinin kırılması için yapılmıştır" - "Bu ihanet şebekesinin yaptığı saldırılar, Allah'a hamdolsun milletimizin yüksek iradesiyle, tabii ki Başkomutanımız Erdoğan'ın da ciddi liderlik ferasetiyle kontrol altında tutuluyor" - "Amerikalı komşularınıza lütfen şunu iletin, 'Dedelerimiz, ABD'nin hak ve menfaatleri için Kore'de asker arkadaşlığı yaptı. Asker arkadaşlığı hakkımız var birbirimizin üzerinde' deyin. Onları dedelerinin asker arkadaşlarının yanında olmaya çağırın"

Google Haberlere Abone ol
ABD'deki Ahıska Türkleri şehitlere dua için toplandı

NEW YORK (AA) - ABD'nin Dayton kentindeki Ahıska Türkleri, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olanları dualarla anmak için bir araya geldi.

Darbe girişimine tepki gösteren Ahıska Türkleri, şehitleri anmak için Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi'nde toplandı. Etkinlikte, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi.

Etkinliğe video konferans ile bağlanan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına ve Ahıska Türkü bir ailenin çocuğu olarak herkesi saygı, sevgi ve muhabbetle kucakladığını söyledi.

Ahıskalı şairin, vatanı düşman işgaline uğradığında yazdığı "Ahıska bir gül idi gitti / Bir ehl-i dil idi gitti / Söyleyin Sultan Mahmud'a / İstanbul kilidi gitti" dizelerini okuyan Topçu, "Bu şiiri düşününce, gerçekten Osmanlı'nın üç kıtadaki toprakları paramparça oldu." diye konuştu.

"15 Temmuz'da İslam'ın son kalesi Ankara'ya, Türkiye'ye yapılan saldırı, netice itibarıyla bütün ümmetin kilidinin kırılması için yapılmıştır." değerlendirmesinde bulunan Topçu, şöyle devam etti:

"Siz orada ABD'de, Türkiye ve Türkiyeli kardeşlerimize yönelik bu hain saldırıdan dolayı bir araya geldiniz ve burdaki kardeşlerinize destek oluyorsunuz. Sizin yaptığınız aynı desteği Gazze'de görüyoruz, Azerbaycan'da görüyoruz, Kudüs'te görüyoruz. Ecdadımızın ayak bastığı bütün coğrafyalarda da ülkemiz için destek toplantıları düzenleniyor. Sizin gibi Ahıskalı kardeşlerimizin 3 kıtada desteği var. Allah'a hamdolsun bu, şu demektir, bu milletin üzerinde Allah ve sizin gibi kardeşlerimizin de 3 kıtada desteği var. Rabbim inşallah bu düşmana karşı zelil etmeyecek. Ankara dik olacak, diri olacak. Ankara diri olursa, Ahıska Türkleri de yürekli, özgür ve refah içinde olacak."

Topçu, "Bu ihanet şebekesinin yaptığı saldırılar, Allah'a hamdolsun milletimizin yüksek iradesiyle, tabii ki Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da ciddi liderlik ferasetiyle kontrol altında tutuluyor." dedi.

Yalçın Topçu, "Amerikalı komşularınıza lütfen şunu iletin, 'Dedelerimiz, ABD'nin hak ve menfaatleri için Kore'de asker arkadaşlığı yaptı. Asker arkadaşlığı hakkımız var birbirimizin üzerinde' deyin. Amerikan halkını, Türkiye Cumhuriyeti halkının yanında olmaya davet edin. Onları dedelerinin asker arkadaşlarının yanında olmaya çağırın." ifadelerini kullandı.

- "İnadına birlik ve beraberlik"

Merkezin imamı Kamal Mirzayev de AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiyemizin başı sağ olsun. Dünyanın birçok bölgesinde yaşamış olsak da her zaman Türkiye kalbimizde, gönlümüzde olmuştur. Tüm dileğimiz, Türkiye'miz bir daha böyle sıkıntılarla karşılaşmasın. Şimdi farklılıklarımıza, itilaflarımıza takılmadan, inadına birlik ve beraberlik zamanı." şeklinde konuştu.

Yorumlar