ABD'de orman yangını: 3 ölü

- ABD'nin Tennessee eyaletindeki yangında 3 kişinin öldüğü bildirildi - Eyaletin dağlık Gatlinburg kasabasında yüzlerce ev, iş yeri ve araç yandı - 14 binden fazla kişi ev ve iş yerlerinden tahliye edildi

Google Haberlere Abone ol
ABD'de orman yangını: 3 ölü

NEW YORK (AA) - ABD'nin Tennessee eyaletinin Gatlinburg kasabasında meydana gelen orman yangınında 3 kişi hayatını kaybetti.

Tennessee eyaletinde geçen pazartesi günü başlayan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle can ve mal kaybına yol açtı.

İtfaiye İdaresi Başkanı Greg Miller, dağlık bir kasaba olan Gatlinburg'da yaptığı açıklamada, bölgede 150'den fazla ev ve iş yeri ile onlarca aracın tahribatına neden olan yangında 3 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Ayrıca yangın nedeniyle onlarca kişinin yaralandığı, Sevier County'de 11 bin 600 kişinin elektriksiz kaldığı açıklandı.

Tennessee Acil Durum Yönetim Ajansından yapılan açıklamada ise Gatlinburg'da yangın yüzünden 14 binden fazla kişi ev ve iş yerlerinden tahliye edildi. Bölgede yüzlerce kişi barınaklara yerleştirildi.

- Kuraklık ABD'nin geleceğini tehdit ediyor

ABD'de son yıllarda artan kuraklık, Batı Yakası'nda Kaliforniya başta olmak üzere birçok eyalette tarımsal üretime zarar vererek ülkenin geleceğini tehdit ediyor. Kuraklık, neden olduğu orman yangınlarıyla da can ve mal kaybına yol açıyor. Orman yangınları çoğunlukla yakıt, oksijen ve ısının birleşmesiyle meydana geliyor.

Tennessee'de büyük orman yangınına neden olan kuraklığın, Alabama, Georgia, Mississippi, Kuzey Carolina ve Güney Carolina eyaletlerinde de olağanüstü derecelere vardığı belirtiliyor.

Bu arada, Kaliforniya eyaletindeki Santa Cruz Dağları'nda çıkan orman yangını da 3 gündür sürüyor. Yangın nedeniyle halka yönelik kısıtlamalar azaltıldı. Birçok evin yanmasına neden olan Kaliforniya'daki yangında 2 bin 300 dönümden fazla alan zarar gördü.

- Trump'tan dayanışma mesajı

ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump da Tennessee'deki yangınla ilgili Twitter'dan açıklama yaptı. Trump açıklamasında, "Bu korkunç yangınlar sırasında tüm düşüncelerim ve dualarım Tennessee'nin büyük halkıyla. Güvende kalın!" ifadelerini kullandı.

Yorumlar