ABD’de Miraç Kandili coşkuyla kutlandı

- Başkent Washington ve civarında yaşayan çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu çok sayıda kişi, geceyi eda etmek için Maryland eyaletindeki Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi’ne akın etti

Google Haberlere Abone ol
ABD’de Miraç Kandili coşkuyla kutlandı

WASHINGTON (AA) - ABD’nin başkenti Washington yakınlarında Maryland eyaletindeki Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi’nde (Amerika Diyanet Merkezi) Miraç Kandili dolayısıyla dualar edildi, namaz kılındı.

Başkentin yanı sıra Maryland ve Virginia eyaletlerinden gelen çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu onlarca kişiye, geçen ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılışı yapılan merkezde akşam yemeği ikram edildi.

Yemeğe katılanlar daha sonra merkezde yer alan camiye geçti. Akşam namazına müteakip yapılan programda Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu.

ABD Din Hizmetleri Müşaviri Yaşar Çolak, gecenin anlam ve önemine değinen bir vaaz verdi.

Kutsal gecede Hz. Muhammed’in Mescid’i Haram’dan Mescid’i Akya’ya, oradan da Allah katına yükseldiğini anlatan Çolak, miracı, Allah’ın birtakım hadiseleri kendisine göstermek için Hz. Muhammed’i katına yükselttiği mübarek an olarak tanımladı.

Çolak, “Efendimiz bu yolculuğun ardından namaz gibi önemli bir hediye ile geri dönmüştür. Namaz dinin direğidir. Çocuklarımıza namaz kılma alışkanlığımızı edindirelim. Efendimiz küçük yaşlardan itibaren onları namaza alıştırmamızı öğütlüyor.” diye konuştu.

Yorumlar