ABD'de kasırga nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 27'ye yükseldi

- Matthew kasırgası nedeniyle ABD'de hayatını kaybedenlerin sayısının 27'ye çıktığı bildirildi - Kuzey Carolina'da 300 bin, Georgia'da ise 90 bin aboneye elektrik verilemediği belirtildi

Google Haberlere Abone ol
ABD'de kasırga nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 27'ye yükseldi

NEW YORK (AA) - Matthew Kasırgası nedeniyle ABD'de hayatını kaybedenlerin sayısı, 15'i Kuzey Carolina'da olmak üzere 27'ye ulaştı.

Haiti, Jamaika, Küba, Dominik Cumhuriyeti ve Bahamalar'ın ardından ABD'yi etkileyen Matthew kasırgasının bilançosu ortaya çıkıyor.

Haiti'de yaklaşık 900 kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğu kaydedilen kasırga nedeniyle ABD'de ölü sayısının 27'ye çıktığı bildirildi. ABD'de yaşamını yitirenlerin 15'inin Kuzey Carolina eyaletinde yaşandığı belirtildi.

Eyalet yetkilileri, kayıp ihbarı yapılan kişilere telefonla ulaşmaya çalıştıklarını ancak elektrik kesintisi nedeniyle birçok kişinin telefonunun pilinin bittiğinin de göz önüne alınması gerektiğini ifade etti.

Kasırgadan etkilenen Florida, Georgia, Kuzey ve Güney Carolina'da kasırganın yaraları sarılmaya çalışıyor. Ekipler, kapalı yolları açmaya ve elektrik arızalarını gidermeye uğraşıyor.

Güney Carolina'da elektrik verilemeyen abone sayısının 850 binden 300 bine indiği, Georgia'da ise 90 bin civarında aboneye elektrik sağlanamadığı kaydedildi.

Birleşmiş Milletler, kasırgadan etkilenen bölgelerde 350 binden fazla kişinin yardıma muhtaç olduğunu bildirmiş, kasırgadan en çok etkilenen ülkelerden Haiti için salgın hastalık uyarısı yapmıştı.

BM, uluslararası toplumdan özellikle Haiti ve Karayipler'deki ülkelere maddi yardım sağlanması çağrısı yapmıştı.

Yorumlar