ABD'de eski başkan adayından YPG açıklaması

- Cumhuriyetçi Senatör Rubio: - "Uzun vadede özellikle müttefikimiz Türkiye söz konusu olduğunda YPG ile ilişkimizin bizim için çok zor bir duruma dönüşme ihtimali oldukça fazla"

Google Haberlere Abone ol
ABD'de eski başkan adayından YPG açıklaması

WASHINGTON (AA) - ABD'de başkanlık yarışından çekilen Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio, "Uzun vadede özellikle müttefikimiz Türkiye söz konusu olduğunda YPG ile ilişkimizin bizim için çok zor bir duruma dönüşme ihtimali oldukça fazla." dedi.

Florida Senatörü Rubio, düşünce kuruluşu Hudson Enstitüsü tarafından düzenlenen "Krizdeki Ortadoğu" konulu toplantıda konuşma yaptı ve soruları yanıtladı.

"Türkiye ile ABD arasındaki ilişkiler" hakkındaki soru üzerine Rubio, "Şu çok açık ki Türkiye ile ilişkilerimizde rahatsızlık verici şey, PKK'nın kolu olarak gördükleri YPG ile aramızdaki ilişki. ABD'nin pozisyonu ise Suriye'nin kuzeyinde birlikte çalışabileceğimiz başka kimse yok, bu nedenle onlarla çalışmalıyız." diye konuştu.

Suriye'de kantonların YPG tarafından birleştirilmesi endişesi bulunduğunu ifade eden Rubio, Türkiye'nin de önemli ölçüde bu konuya odaklandığını söyledi.

Rubio, "Uzun vadede YPG ile ilişkimizin çok çetrefilli olduğu ortaya çıkacak. Kısa vadede Suriye'nin kuzeyinde onlar var ve bölgeyi kontrol edebiliyorlar diye onlarla çalışıyoruz. Ama uzun vadede özellikle müttefikimiz Türkiye söz konusu olduğunda bunun bizim için çok zor bir duruma dönüşme ihtimali oldukça fazla." ifadelerini kullandı.

Meselenin bir süre daha devam edeceğini kaydeden Rubio, ABD'nin, YPG'yi güçlendirmediğini garanti etmesi gerektiğini dile getirdi.

Kasımdaki seçimlerde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olmak isteyen Florida Senatörü Marco Rubio, yaklaşık 2 ay öncesine kadar sürdürdüğü seçim kampanyasını, temsil ettiği Florida'da Donald Trump'a karşı aldığı yenilgiden sonra sonlandırmıştı.

Yorumlar