ABD'de bir BAE vatandaşının gözaltına alınması

- ABD'nin Abu Dabi Büyükelçi Yardımcısı Goldrich, konuyla ilgili olarak bilgi alınmak üzere BAE Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

Google Haberlere Abone ol
ABD'de bir BAE vatandaşının gözaltına alınması

ABU DABİ (AA) - ABD'nin Ohio eyaleti polisinin bir Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) vatandaşını gözaltına almasıyla ilgili olarak, ABD'nin Abu Dabi Büyükelçi yardımcısının Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı bildirildi.

BAE Haber Ajansı WAM'a göre, Dışişleri Bakanlığında ABD işleri idaresinden sorumlu Ravda el-Uteybe, Büyükelçi Yardımcısı Ethan Goldrich'e, Ohio polisinin, vatandaşlarını keyfi bir şekilde gözaltına alması ve üzerini aramasından duyduğu hoşnutsuzluğu dile getirdi.

Uteybe, BAE'nin yurt dışındaki vatandaşlarının güvenlik ve huzurunun sağlanmasına büyük önem verdiğini ve olayla ilgili açıklama beklediklerini ifade etti.

ABD'nin Abu Dabi Büyükelçi Yardımcısı Goldrich de Ohio'daki yetkili makamlarla görüşerek konunun açıklığa kavuşturulması için çalışacaklarını kaydetti. Goldrich, ülkesinin, insanların ulusal kıyafetlerini giyme hakkına riayet ettiğini, bu olayın bir istisna olduğunu belirtti ve olayla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığına en kısa zamanda geri dönüşte bulunacakları sözünü verdi.

Sosyal paylaşım sitelerinde, Ohio eyaleti polisinin, ulusal kıyafet giyen BAE'li iş adamı Ahmed el-Minhali'yi, DAEŞ'e mensup olduğu şüphesiyle gözaltına aldığını gösteren videolar yer almıştı.

Yorumlar