ABD’de başkanlık seçimleri

- Partilerin başkan adaylarını belirleyen ön seçim süreci Demokratların başkent Washington’da bugün gerçekleştirdiği seçimlerle son buldu - Demokrat Parti’de başkan adaylığı için gereken salt çoğunluğu daha önce garantilemiş olan Clinton, son ön seçimde de rakibi Sanders’a üstünlük sağladı

Google Haberlere Abone ol
ABD’de başkanlık seçimleri

WASHINGTON (AA) – ABD’de Demokrat Parti’nin başkan aday adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, partinin son ön seçimini yaptığı başkent Washington’da da rakibi Vermont Senatörü Bernie Sanders’ı geride bıraktı.

ABD’de 1 Şubat’ta başlayan partilerin başkan adaylarını belirleme sürecinde etkili olan ön seçimler, Demokratların başkent Washington’da bugün gerçekleştirdiği seçimlerle sona erdi.

Demokratların başkentteki seçimlerini, başkan adaylığı için gereken delegeye sayısı 2 bin 383’ü önceki hafta yakalayan eski Dışişleri Bakanı Clinton kazandı. Clinton, rakibi Vermont Senatörü Sanders’a yüzde 21’e karşı yüzde 78 üstünlük sağladı.

Sanders, Clinton’ın geçen haftaki başarısının ardından mücadeleyi bırakmayacağını açıklamıştı. Sanders, başkentteki seçimlerden sonra Clinton ile görüşebileceğini ifade etmişti. Kentte bulunan iki liderin bugün ilerleyen saatlerde bir araya gelmesi bekleniyor.

Cumhuriyetçi Parti'nin başkentteki ön seçimi 12 Mart tarihinde yapılmıştı.

Demokratların ve Cumhuriyetçilerin başkan adayları temmuz ayında yapılacak parti kurultaylarında resmiyet kazanacak. Demokrat Parti’nin kurultayı 25-28 Temmuz'da Philadelphia kentinde, Cumhuriyetçi Parti’nin kurultayı ise 18-21 Temmuz'da Cleveland şehrinde yapılacak.

Yorumlar