ABD ve İtalya, Rusya üzerinde gözlem uçuşu yapacak

MOSKOVA (AA) - ABD ve İtalya ortak misyonu, Rusya Federasyonu üzerinde gözlem uçuşu gerçekleştirecek. Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada...

Google Haberlere Abone ol
ABD ve İtalya, Rusya üzerinde gözlem uçuşu yapacak

MOSKOVA (AA) - ABD ve İtalya ortak misyonu, Rusya Federasyonu üzerinde gözlem uçuşu gerçekleştirecek.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Uluslararası Açık Semalar Anlaşması (ASA) çerçevesinde, ABD ve İtalyan ortak misyonunun 14 Mayıs'a kadar Macaristan'a ait An-26 uçağı ile gözlem uçuşu yapacağı bildirildi.

Uçağın daha önceden belirlenen rota üzerinde uçuş yapacağı, kabin içinde bulunan Rus uzmanların da rotayı ve gözlem için kullanılan cihazları denetleyeceği kaydedildi.

Gözlem uçuşunun yapılacağı uçak ve cihazlar, daha önce Rus uzmanların da katılımıyla uluslararası kontrolden geçirilmişti.

Doğu ve Batı blokları arasında güven ve istikrarı geliştirmek amacıyla 1992 yılında Helsinki'de imzalanan ve 2001 yılında yürürlüğe giren ASA anlaşması kapsamında taraf ülkelerin toprakları üzerinde havadan silahsız gözlem uçuşları gerçekleştiriliyor.

Uçuşlar, taraf ülkelerin askeri faaliyetlerinde daha şeffaf olmalarını ve karşılıklı güveni geliştirerek güvenliği güçlendirmeyi hedefliyor.

Yorumlar