ABD ve İngiltere'den Gürcistan'a destek

- Tiflis'teki 25. bağımsızlık yıl dönümü töreninde ABD'li ve İngiliz askerler de boy gösterdi

Google Haberlere Abone ol
ABD ve İngiltere'den Gürcistan'a destek

TİFLİS (AA) - Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Özgürlük Meydanı'nda düzenlenen 25. bağımsızlık yıl dönümü törenine Gürcü askerlerin yanı sıra ABD'li ve İngiliz askerler de katıldı.

Gürcistan'ın bağımsızlığının 25. yıl dönümü için Özgürlük Meydanı'nda düzenlenen Gürcü askerlerin yemin töreni, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, Başbakan Giorgi Kvirikaşvili, Türkiye-Gürcistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve üst düzey yabancı misafirler tarafından izlendi.

Yemin töreninin ardından düzenlenen geçit törenine ABD, Gürcistan ve İngiltere tarafından 11-24 Mayıs tarihlerinde Tiflis'e yakın Vaiani askeri üssünde yapılan "Noble Partner 2016" isimli ortak askeri eğitim tatbikatı için gelen ABD'li ve İngiliz askerler de katıldı.

Letonya, Polonya ve Kuzey İrlanda silahlı kuvvetlerinin orkestra ve askerlerinin de yer aldığı tören, yaklaşık bir saat sürdü.

Yemin töreni ve askeri yürüyüşün ardından Gürcistan vatandaşları, "Noble Partner 2016 " adlı ortak tatbikat için Tiflis'e getirilen ABD donanmasına ait Abrams tank ve zırhlı savaş aracı Bradley'leri yakından görme ve inceleme fırsatı edindi.


Yorumlar