ABD Savunma Bakanı Carter Afganistan'da

- Carter, Devlet Başkanı Gani ile görüştü

Google Haberlere Abone ol
ABD Savunma Bakanı Carter Afganistan'da

KABİL (AA) - ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Afganistan'ı ziyaret ederek Devlet Başkanı Eşref Gani ile bir araya geldi.

Başkent Kabil'de, Devlet Başkanlığı Sarayında gerçekleşen görüşmenin ardından ikili, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Gani, Amerika askerlerinin, yıllardır Afganistan'da terörle mücadele konusunda yardımda bulunduğundan ötürü teşekkür etti.

Devlet Başkanı Gani, Afganistan ile ilgili birkaç gün önce Polonya'nın başkenti Varşova'da alınan kararları sevinçle karşıladıklarını ve ülkeye yapılacak yardımların şeffaf olacağını söyledi.

Afganistan'daki muhalif grupların hükümetin barış çağrısına ret cevabı verdiğini ifade eden Gani, onların ülke konusunda ne bir görüş ve ne bir hedeflerinin bulunduğunu belirtti.

Carter de Afgan güvenlik güçlerinin, teröre karşı mücadele konusunda başarı gösterdikleri için Afganistan'a istikrarın geleceğine inandıklarını kaydetti.

Afganistan'da NATO bünyesinde kalacak ABD askerlerinin görevine de değinen Carter, ABD askerlerinin, Afgan güvenlik güçlerine danışmanlık yapacağını, onlara eğitim vereceğini ve gerektiğinde teröre karşı müşterek operasyonlara katılacağını vurguladı.

Carter, Pakistan ile ABD'nin terörle mücadele konusunda ortak çalışmasının olduğunu da sözlerine ekledi.

ABD Başkanı Barack Obama, yaklaşık bir hafta önce Afganistan'da görev yapan Amerikan askerlerinden 8 bin 400'ünün ülkede kalmaya devam edeceğini açıklamıştı.

Yorumlar