ABD-Rusya ilişkileri

- ABD Savunma Bakanı Mattis: "(Rusya'yla) Şu anda askeri düzeyde iş birliği yapma konumunda değiliz. Ancak siyasi liderlerimiz ortak bir zemin bulmaya çalışacak" - "Şu anda sadece, (Rusya'nın) demokrasilerdeki bir takım seçimlere müdahale ettikleri ya da müdahale etmeye teşebbüs ettikleri konusunda çok az şüphe olduğunu söyleyebilirim"

Google Haberlere Abone ol
ABD-Rusya ilişkileri

BRÜKSEL (AA) - ABD Savunma Bakanı James Mattis, Rusya'yla şu anda askeri düzeyde iş birliği yapma konumunda olmadıklarını, ancak liderlerin ortak bir zemin bulmaya çalışacağını söyledi.

Mattis, Brüksel'de yapılan NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ABD-Rusya ilişkilerine ilişkin bir soruyu yanıtlayan James Mattis, "Şu anda askeri düzeyde iş birliği yapma konumunda değiliz. Ancak siyasi liderlerimiz ortak bir zemin bulmaya çalışacak." dedi.

Rusya'nın uluslarası kanunlara uyduğu konusunda kendini ispatlaması gerektiğini savunan Mattis, "Moskova'nın ABD seçimlerine müdahale ettiğine inanıp inanmadığına" yönelik bir soru üzerine ise "Şu anda sadece, demokrasilerdeki bir takım seçimlere müdahale ettikleri ya da müdahale etmeye teşebbüs ettikleri konusunda çok az şüphe olduğunu söyleyebilirim." diye konuştu.

ABD Savunma Bakanı Mattis'in sözlerinin, dün Rus mevkidaşı Sergey Şoygu'nun, Pentagon ile yeniden iş birliği yapmaya hazır oldukları yönündeki açıklamalarının hemen ardından gelmesi de dikkati çekti.

Washington, Rusya'nın Ukrayna toprağı Kırım'ı ilhak etmesinin ardından Moskova'yla askeri iş birliğini kesmişti. Ancak ABD Başkanı Donald Trump, adaylığı döneminde DEAŞ'la mücadelede Rusya ile beraber çalışabileceklerini söylemişti.

Yorumlar