ABD polisi otistik adamın siyahi terapistini vurdu

ANKARA (AA) - ABD'nin Florida eyaletinde polis, otistik bir hastanın siyahi terapistini silahla vurarak yaraladı. Miami Herald gazetesinin haberinde, Charles...

Google Haberlere Abone ol
ABD polisi otistik adamın siyahi terapistini vurdu

ANKARA (AA) - ABD'nin Florida eyaletinde polis, otistik bir hastanın siyahi terapistini silahla vurarak yaraladı.

Miami Herald gazetesinin haberinde, Charles Kinsey isimli terapistin, vurulmadan önce polisin talimatına uyarak sırt üstü yere yattığı ve ellerini havaya kaldırdığının görüldüğü fotoğrafa yer verdi.

Olayın videosunda ise 27 yaşındaki hastasının da polisin emrine itaat etmesi için çabalayan Kinsey'in, polise, "Ateş etmeyin" dediği görülüyor.

Silahının olmadığını söylemesine rağmen Charles Kinsey'e 3 el ateş eden polis, siyahi terapisti bacağından yaralıyor.

Kuzey Miami Komiser Yardımcısı Neal Cuevas, polisin, intihar teşebbüsü ihbarı üzerine olay yerine gittiğini ileri sürdü.

Otistik adamın "teslim ol" emrine uymaması üzerine polisin ateş etmesi sonucu Kinsey'in vurulduğunu söyleyen Cuevas, olay yerinde herhangi bir silaha rastlanmadığını ifade etti.

Olayın yaşandığı esnada idari izinde olduğu belirtilen polisin adı ise açıklanmadı.

Ülkede, 5 Temmuz'da Louisiana eyaletinde Alton Sterling, 6 Temmuz'da da Minnesota eyaletinde Philando Castile adlı iki siyahi Amerikalı beyaz polisler tarafından öldürülmüştü.

İki olayın görüntülerinin de medyada yer almasıyla ülke genelinde patlak veren polis karşıtı protestolardan birinde, Dallas'ta, 7 Temmuz'da Micah Xavier Johnson adlı eski bir ABD ordusu mensubu siyahi, keskin nişancı tüfeğiyle 5 polisi öldürmüş, 7 polisi de yaralamıştı.

Yorumlar