ABD, Gaziantep’teki terör saldırısını kınadı

- Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Price: - "ABD, Gaziantep’te dün meydana gelen terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyor" - "ABD Başkan Yardımcısı Biden, 24 Ağustos’ta çarşamba günü, değerli NATO müttefikimiz ve ortağımız Türkiye’yle terör belasıyla mücadelede birlikte çalışmaya dönük taahhüdünü yinelemek üzere Ankara’yı ziyaret edecek"

Google Haberlere Abone ol
ABD, Gaziantep’teki terör saldırısını kınadı

WASHINGTON (AA) - ABD yönetimi, Gaziantep’te yaşanan, 51 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısını kınadı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, yazılı açıklamasında, “ABD, Gaziantep’te dün meydana gelen terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyor.” ifadesini kullandı.

Vahşi eylemi işleyenlerin utanmaz ve korkak bir şekilde düğünü hedef alarak çok sayıda insanı öldürdüğünü ve yaraladığını belirten Price, dualarının saldırıda hayatlarını kaybedenlerin aileleri ve sevenleriyle olduğunu aktardı.

Yaralılara da acil şifalar dileyen Price, açıklamasında şunları kaydetti:

“Terörün her şekliyle karşı karşıya olan Türk halkının demokrasilerini savunmasında yanında yer alıyoruz. Türk yetkililerle yakın temas halindeyiz. ABD Başkan Yardımcısı (Joe) Biden, 24 Ağustos’ta çarşamba günü, değerli NATO müttefikimiz ve ortağımız Türkiye’yle terör belasıyla mücadelede birlikte çalışmaya dönük taahhüdünü yinelemek üzere Ankara’yı ziyaret edecek”.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı da Gaziantep'deki terör saldırısını kınayan yazılı bir açıklama yaptı.

Yorumlar