ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Mısır'da

- Kerry, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile bir araya geldi - Kerry: "ABD, Kahire'yi önemli bir müttefik olarak görüyor, Mısır'ın merkez rolünün ve öneminin farkında"

Google Haberlere Abone ol
ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Mısır'da

KAHİRE (AA) - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldiği bildirildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, resmi temaslarda bulunmak üzere Mısır'ı ziyaret eden Kerry'nin, başkent Kahire'de Sisi ile görüşmesinde Libya ve Suriye meselesi başta olmak üzere bölgedeki gelişmeler, bu ülkelerde barış, istikrarın yeniden sağlanması için harcanan bölgesel ve uluslararası çabaların ele alındığı kaydedildi.

Ülkesinin Kahire'nin istikrarını destekleme ve ilişkilerini güçlendirme konusundaki bağlılığını vurgulayan Kerry, "ABD, Kahire'yi önemli bir müttefik olarak görüyor, Mısır'ın merkez rolünün ve öneminin farkında" ifadesini kullandı.

ABD yönetiminin Mısır'a, karşı karşıya kaldığı ekonomik ve güvenlik sorunlarını aşmada yardımcı olmak istediğini belirten Kerry, ülkesinin ekonomik kalkınma ve terörle mücadelede Mısır'ın çabalarına destek verilmesine önem verdiğini vurguladı.

ABD ile ikili işbirliğini tüm alanlarda arttırmayı arzu ettiklerini ifade eden Sisi de iki ülke arasındaki koordinasyon ve fikir alışverişinin, Ortadoğu'nun içinde bulunduğu istikrarsız zaman diliminde çeşitli meydan okumaların üstesinden gelecek şekilde güçlendirmenin önemine vurgu yaptı.

Kerry'nin, ABD Başkanı Barack Obama'nın da katılacağı, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleştirilecek Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) zirvesine katılmak üzere bugün ülkeden ayrılması bekleniyor.

Yorumlar