ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Brüksel'de

- Kerry, İngiltere'deki referandumun sonucunun, 8-9 Temmuz'da yapılacak olan NATO Zirvesi'ni etkilemeyeceğini bildirdi

Google Haberlere Abone ol
ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Brüksel'de

BRÜKSEL (AA) - ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı almasının gelecek ay yapılacak olan NATO Zirvesi'ni etkilemeyeceğini, hatta herkesin daha güçlü bir NATO beklentisi içinde olduğunu söyledi.

Kerry, Brüksel temasları kapsamında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü. Stoltenberg, görüşme öncesi yaptığı açıklamada, 8-9 Temmuz'da Polonya'nın başkenti Varşova'da yapılacak NATO Zirvesi'nin, ittifakı güçlendirmede önemli bir etkisinin bulunmasını beklediğini belirterek, "Özellikle, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı almasının ardından NATO, Avrupa ve Kuzey Amerika arasındaki işbirliğinin önemli bir lideri olarak çok daha önemli bir hale geldi." dedi.

Stoltenberg, NATO ve AB arasındaki işbirliğinin de her zaman büyük önem arz ettiğini ancak İngiltere'nin ayrılma kararının ardından öneminin daha da arttığını belirtti.

Kerry ise NATO Zirvesi'nden büyük beklentileri olduğunu dile getirerek, "AB'nin katılımı ve İngiltere'nin NATO ile olan bağı her zaman olduğu gibi önemli." ifadesini kullandı.

Bu beklentilerin, referandum sonucundan bir nebze de olsa etkilenmeyeceğini kaydeden Kerry, "Bugün bu konuda biraz konuşacağız. Ancak hepimiz daha da güçlü bir NATO beklentisi içindeyiz." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar