ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Shannon Beyrut'ta

- ABD Dışişleri Bakan yardımcısı Shannon, Lübnan Dışişleri Bakanı Basil ile bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Shannon Beyrut'ta

BEYRUT (AA) - Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakan yardımcısı Thomas Shannon, ABD ve uluslararası toplumun Lübnan'a desteğini her alanda sürdüreceğini ancak cumhurbaşkanlığı seçimleri gibi iç siyaseti ilgilendiren konularda Lübnanlıların ve Lübnan kurumlarının karar vermesi gerektiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakan yardımcısı Shannon, Lübnan'a düzenlediği iki günlük ziyaret kapsamında Dışişleri Bakanı Cibran Basil ile görüşmesinin ardından yaptığı basın toplantısında, ABD'nin Lübnan'a yönelik desteğinin sarsılmadan devam edeceğini belirterek iki yılı aşkın süredir devam eden cumhurbaşkanlığı krizi gibi iç siyaseti ilgilendiren konularda Washington'un bir çözüm sunamayacağını ifade etti.

Ziyaretinin amacının ikili ilişkileri güçlendirmek ve Lübnanlı kurumlarla uzun soluklu ilişkiler tesis etmek olduğunu belirten Shannon, Dışişleri Bakanı Basil ile Lübnan ve bölgesel gelişmeleri ele aldıklarını açıkladı.

Shannon, Lübnan'ın karşı karşıya kaldığı Suriyeli mülteci krizi ve terörizm gibi konularda ABD'nin ve uluslararası toplumun desteğinin devam edeceğinin altını çizdi.

ABD Dışişleri Bakan yardımcısı Shannon'un ziyaretinin yarın da devam etmesi, bu sürede Lübnanlı yetkililer ve belediye başkanlarıyla görüşmesi bekleniyor.

Lübnan'da görev süresi Mayıs 2014'de dolan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman'ın yerine yeni cumhurbaşkanı iki yılı aşkın siyasi anlaşmazlıklar nedeniyle seçilemiyor.

Yorumlar