ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Blinken Cezayir'de:

- "Biz, Libya'da askeri operasyon yerine siyasi çözümü destekliyoruz. Libya'da yabancı askeri bir gücün faaliyette bulunması hükümetin talebi doğrultusunda olmalıdır. Libya hükümeti askeri alanda yardım isteyecek olursa biz bunu değerlendirecek ve ona göre cevap vereceğiz"

Google Haberlere Abone ol
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Blinken Cezayir'de:

CEZAYİR (AA) - ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken'in, Libya'da yabancı askeri bir gücün ancak hükümetin talep etmesi durumunda faaliyette bulunabileceğini söylediği bildirildi.

Cezayir Haber Ajansı APS'ye göre, Blinken geçen cuma başladığı Cezayir ziyaretinin son gününde yaptığı açıklamada, bütün bölgeyi tehdit eden DAEŞ'in Libya'daki varlığının oluşturduğu güvenlik sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini söyledi.

Blinken, Fransız kuvvetlerinin Libya'daki varlığıyla ilgili soruya "Biz, Libya'da askeri operasyon yerine siyasi çözümü destekliyoruz. Libya'da yabancı askeri bir gücün faaliyette bulunması hükümetin talebi doğrultusunda olmalıdır. Libya hükümeti askeri alanda yardım isteyecek olursa biz bunu değerlendirecek ve ona göre cevap vereceğiz." cevabını verdi.

Fas ile Polisario Cephesi arasındaki Batı Sahra sorununa da değinen Blinken, Birleşmiş Milletler'in (BM) iki tarafın da onayını alacak, sürdürülebilir ve adil bir çözüm için yürüttüğü çabayı desteklediklerini ifade etti.

Tarafların, soruna çözüm bulmak amacıyla diyalog masasına oturacaklarını umut ettiğini belirten Blinken, BM Barış Gücü Birliği (MINURSO) görevlilerinin referandumun yapılması için yeniden görevleri başına dönmesini desteklediklerini kaydetti.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Batı Sahra ziyaretinde kullandığı "işgal" sözü ile başlayan gerginlik sonrası Fas, bölgedeki BM misyonunun çalışmasını daha da kısıtlamaya yönelik adımlar atmış ve bazı sivil çalışanlar ülkeden ayrılmıştı, bazı gözlemcilerin de görev yerleri değiştirilmişti.

Yorumlar