"ABD bölgede stratejik rol oynuyor"

- Mısır Cumhurbaşkanı Sisi: - "ABD bölgede stratejik bir rol oynuyor. Ben, Trump'un bölgeyi ilgilendiren konularla daha alakadar olacağını, bu konuda bir gerileme olmayacağını düşünüyorum"

Google Haberlere Abone ol
"ABD bölgede stratejik rol oynuyor"

KAHİRE (AA) - Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, "ABD bölgede stratejik bir rol oynuyor. Ben, Trump'un bölgeyi ilgilendiren konularla daha alakadar olacağını, bu konuda bir gerileme olmayacağını düşünüyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Sisi yabancı bir kanalla yaptığı ve Devlet Televizyonu'nda da yayınlanan röportajda, Donald Trump'un başkan seçilmesinin ardından, ABD'nin bölgede politikasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Trump'un izleyeceği politikanın, ABD'yi Ortadoğu'dan uzaklaştırma ihtimalinin olup olmadığı yönündeki soruya Sisi, "ABD bölgede stratejik bir rol oynuyor. Ben, Trump'un bölgeyi ilgilendiren konularla daha alakadar olacağını, bu konuda bir gerileme olmayacağını düşünüyorum." yanıtını verdi.

Seçim kampanyası süresinceki açıklamalarla görevi devraldıktan sonrasının farklı olacağını vurgulayan Sisi, bu konuda hüküm vermek için acele davranmamak gerektiğini bildirdi.

Yorumlar