ABD Başkanı Obama İspanya'da

- İspanya Kralı 6. Felipe ile görüşen Obama, Cadiz'deki askeri deniz üssünü ziyaret edecek

Google Haberlere Abone ol
ABD Başkanı Obama İspanya'da

MADRİD (AA) - ABD Başkanı Barack Obama, 1 günlük resmi ziyaret gerçekleştirdiği İspanya'nın başkenti Madrid'de, İspanya Kralı 6. Felipe ile bir araya geldi.

Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin sona ermesinin ardından İspanya'ya gelen Obama, kraliyet sarayında karşılama töreni sonrasında yaptığı konuşmada, ülke olarak "zor bir hafta" geçirdiklerini ve bu yüzden ziyaretini üzülerek kısa kesmek zorunda kaldığını söyledi.

Bunun İspanya'ya ilk ziyareti olmadığı belirten Obama, "Şunu söylemeliyim ki Madrid'e ilk ziyaretimi yıllar önce, henüz genç bir öğrenciyken, sırtımda ufak bir sırt çantasıyla yapmıştım. Açıkçası o zamanlar bugün İspanya Kralı tarafından kabul edileceğim aklımın ucundan bile geçmezdi. Burada bulunmak iki ülke arasındaki ittifakın en büyük kanıtıdır." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Obama, İspanyol misafirperverliğinden mutluluk duyduğunu ve en kısa zamanda İspanya Kralı'nın da kendilerini Beyaz Saray'da ziyaret etmelerinden onur duyacaklarını söyledi.

İspanya Kralı 6. Felipe de Obama'ya, ABD'de yaşanan olayların arasında ülkesini ziyaret ettiği için teşekkür etti.

Diğer yandan, Başkanlık Konutu Moncloa'da Başbakan Mariano Rajoy ile görüşen Obama'nın ülkenin güneyindeki Cadiz'deki Rota askeri deniz üssünü de ziyaret etmesi bekleniyor.

ABD Başkanı Barack Obama'nın gelecek hafta başında, 5 polisin keskin nişancı saldırısıyla hayatını kaybettiği Texas eyaletinin Dallas kentini ziyaret edeceği açıklanmıştı.


Yorumlar