ABD Başkanı Obama İspanya'dan ayrıldı

- Obama, İspanya'nın güneyindeki Cadiz kentindeki Rota askeri deniz üssünde görev yapan Amerikan ve İspanyol askerlerle bir araya geldi - Madrid ve Cadiz'teki temaslarını tamamlayan Obama, İspanya'dan ayrıldı

Google Haberlere Abone ol
ABD Başkanı Obama İspanya'dan ayrıldı

MADRİD (AA) - ABD Başkanı Barack Obama 1 günlük resmi ziyaret gerçekleştirdiği İspanya'dan ayrıldı.

Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin sona ermesinin ardından İspanya'ya gelen Obama, başkent Madrid'teki temaslarını tamamladıktan sonra ülkenin güneyindeki Cadiz kentindeki Rota askeri deniz üssünü ziyaret etti.

Burada görev yapan Amerikan ve İspanyol askerlerle bir araya gelen Obama'ya, İspanya Savunma Bakanı Pedro Morenes eşlik etti.

Ziyaretine askerleri ve görevlileri selamlayarak başlayan Obama, burada yaptığı konuşmada ülkesinin en büyük müttefiklerinden biri olan İspanya'nın verdiği desteğe işaret etti.

Uluslararası teröre ve deniz korsanlığı girişimlerine dikkati çeken Obama, "İki ülke her zaman birlikte, tüm zorluklara karşı yan yana durup birlikte mücadele edeceğiz." dedi.

Obama, Amerikan ordusunun sadece askeri güçle değil, değerlerine bağlı kalarak, karşılıklı saygı çerçevesinde etnik ve dini ayrımcılığı reddederek kendilerini bölmeye ve yok etmeye yönelik her türlü tehditin üstesinden geleceğini belirtti.

ABD'nin ve NATO müttefiklerinin insani krizler karşısında ihtiyaç sahiplerinin yanında olacağını kaydeden Obama, dostluğu ve işbirliği için İspanya'ya teşekkür etti.

İspanya'daki temaslarına başkent Madrid'te İspanya Kralı 6. Felipe ve İspanya Başbakanı Mario Rajoy ile görüşerek başlayan Obama, Cadiz kentindeki Rota askeri deniz üssüne yaptığı bu ziyaretin ardından ülkeden ayrıldı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın 5 polisin keskin nişancı saldırısıyla hayatını kaybettiği Texas eyaletinin Dallas kentini ziyaret edeceği açıklanmıştı.

Yorumlar