AB ve BM Kalkınma Örgütünden Türkiye'deki Suriyeliler için proje

ANKARA (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı ile Avrupa Birliği, Türkiye'de Suriyeliler ile ev sahibi topluluğun ekonomik ve sosyal dayanıklılığını güçlendirmek için yeni bir proje başlattı. BM Kalkınma Programından yapılan...

Google Haberlere Abone ol
AB ve BM Kalkınma Örgütünden Türkiye'deki Suriyeliler için proje

ANKARA (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı ile Avrupa Birliği, Türkiye'de Suriyeliler ile ev sahibi topluluğun ekonomik ve sosyal dayanıklılığını güçlendirmek için yeni bir proje başlattı.

BM Kalkınma Programından yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Birliği ile Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programının, Türkiye'de Suriyeliler ile ev sahibi topluluğun ekonomik ve sosyal dayanıklılığını güçlendirmek için yeni bir proje başlattıkları belirtildi.

Yaklaşık iki yıl sürecek projeyle, Türkiye'de 11 ilde istihdam yaratma, belediye hizmetleri ve Türk dili eğitimine odaklanılacak.

Yeni projeyle ile 2 bin Suriyeli ve ev sahibi topluluk üyesine istihdam, 52 bin Suriyeliye ise dil eğitimi verilecek.

Belediye hizmetlerinin kentlerdeki atık yönetimi ve atık su yönetim tesisleri ile altyapısının geliştirilmesi öngörülen projeyle, itfaiye kapasitesi de desteklenecek. Belediye hizmetleri sunumunda teknik kapasitenin artırılması alanında 3 belediye destek sağlanacak.

Projeyle Türkiye'de toplamda 307 bini aşkın Suriyeli ve ev sahibi topluluk üyesi, iyileştirilmiş belediye hizmetlerinden yararlanacak.

Proje kapsamındaki faaliyetler Suriye sınırı boyunca uzanan Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve Kilis illerinin yanı sıra Türkiye'nin diğer büyük illeri İzmir, Bursa, Adana, Konya, Mersin ve Manisa'da gerçekleştirilecek.

Açıklamada ifadesine yer verilen BM Kalkınma Örgütü Türkiye Ülke Direktörü Claudio Tomasi, "Program bugüne kadar, atık yönetimi dahil, hizmet sunumunda belediyelere destek, mesleki eğitim gibi geçim imkanları desteği, mesleki eğitim merkezi kurulması, değer zinciri geliştirme ve bunların yanında sosyal uyum ve koruma desteği sağladı. Bu program bizim Güneydoğu Anadolu'da uzun zamandır süren sosyal ve ekonomik güçlendirme çalışmalarımızın üzerine inşa edilecek." ifadelerini kullandı.

Yorumlar