"AB ülkelerinin çifte standart siyasetlerinin bir örneğini teşkil etmektedir"

- Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu: - "Başka ülkelerle ilgili olarak her gün açıklama ve yorum yapan ve bunu kendileri için bir hak gibi gören AB üyesi ülkelerin liderlerinin kendi ülkelerine ilişkin yorum yapılınca bunu içişlerine müdahale olarak nitelendirmeleri bizim ısrarla altını çizdiğimiz AB ülkelerinin "çifte standart" siyasetlerinin bir örneğini teşkil etmektedir"

Google Haberlere Abone ol
"AB ülkelerinin çifte standart siyasetlerinin bir örneğini teşkil etmektedir"

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, Belçika Başbakanı Charles Michel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadelerine verdiği yanıtı eleştirerek, açıklamayı Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin çifte standart siyasetlerinin bir örneği olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Müftüoğlu, Michel'in, Erdoğan'ın ifadeleri hakkında yaptığı açıklamaya dair yöneltilen bir soruya cevabında, şunları kaydetti:

"Başka ülkelerle ilgili olarak her gün açıklama ve yorum yapan ve bunu kendileri için bir hak gibi gören AB üyesi ülkelerin liderlerinin kendi ülkelerine ilişkin yorum yapılınca bunu içişlerine müdahale olarak nitelendirmeleri bizim ısrarla altını çizdiğimiz AB ülkelerinin 'çifte standart' siyasetlerinin bir örneğini teşkil etmektedir. Michel’in açıklamalarını bu şekilde değerlendiriyoruz."

Erdoğan dün Pakistan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanında yaptığı basın toplantısında, "Belçika, şu anda bu işin adeta önemli bir merkezi. Sadece PKK değil FETÖ'nün de önemli bir merkezi. Bu kadar önemli hadiseler oluyor, camilerimiz orada kundaklanıyor, kimsede bir duyarlılık söz konusu değil." şeklinde konuşmuştu.

Belçika Başbakanı Charles Michel ise Erdoğan'ın bu açıklamalarıyla ülkesinin iç işlerine karıştığı iddiasında bulunmuştu.

Yorumlar