AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Haber:

- "70 yıl önce birçok Avrupalı aile, bugün Suriyelilerin içinde bulunduğu duruma benzer bir durumdaydı. Ancak hayatları ve çocukları için daha iyi bir geleceği yeniden kurdular. Suriyeli dostlarımız için de böyle olmasını diliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Haber:

İSTANBUL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber, 70 yıl önce birçok Avrupalı ailenin, Suriyelilerin bugün içinde bulunduğu durumda olduğunu belirterek, “Ancak hayatları ve çocukları için daha iyi bir geleceği yeniden kurdular. Suriyeli dostlarımız için de böyle olmasını diliyoruz.” dedi.

1 Ağustos 2016 itibarıyla görevinden ayrılacak olan Haber, İktisadi Kalkınma Vakfının (İKV) Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla düzenlediği iftarda yaptığı konuşmada, AB adına bütün Müslümanların mübarek Ramazan ayını kutladığını ifade etti.

Haber, "Özellikle de çoğu yıllardır aileleriyle evlerinde normal bir Ramazan kutlama imkanına sahip olamayan Suriyeli Müslümanlarınkini kutluyoruz. Bu sebepten dolayı Türkiye’nin 20 ilinde iftarlar düzenliyoruz. Böyle bir vesilenin politikalarımızın ayrıntılarına girmek için uygun olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle sadece şunu ifade etmek istiyorum ki, Suriye’deki savaşın sona erdirilmesi konusunda doğru adımlar atmamız, savaştan kaçanlara şefkatle yaklaşmamız ve hayatlarını yeniden kurmalarına destek olmamız için Tanrı yardımcımız olsun." şeklinde konuştu.

Sözlerinde samimi olduklarını dile getiren Haber, "Zira 70 yıl önce, yani henüz hafızalarda taze bir geçmişte, birçok Avrupalı aile, dedelerimiz, anneannelerimiz, annelerimiz, babalarımız bugün Suriyelilerin içinde bulunduğu duruma benzer bir durumdaydı. Ancak hayatları ve çocukları için daha iyi bir geleceği yeniden kurdular. Suriyeli dostlarımız için de böyle olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

İKV Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu da Türkiye'nin, Suriye’deki sığınmacılar ile ilgili ortaya çıkan sorunların çözümünde AB ile yakın iş birliği içinde olduğunu belirterek, "Türk toplumu tüm kesimleriyle yoğun bir çaba içindedir. Bu çalışmaların başarıyla sonuçlanmasını ümit ediyorum.” dedi.


Yorumlar