AB Programlarına Katılımın Güçlendirilmesi Projesi

- AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yücel: - "Bugüne kadar 700 bin civarında vatandaşımız değişik vesilelerle, Türkiye'nin katılım sağladığı Avrupa Birliği programlarından istifade etti"

Google Haberlere Abone ol
AB Programlarına Katılımın Güçlendirilmesi Projesi

BURSA (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel, bugüne kadar 700 bin civarında vatandaşın değişik vesilelerle, Türkiye'nin katılım sağladığı Avrupa Birliği (AB) programlarından yararlandığını bildirdi.

AB Bakanlığının faydalanıcısı olduğu Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) altında finanse edilen "AB Programlarına Katılımın Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında Bursa'da çalıştay düzenlendi.

Yücel, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, geçtiğimiz dönemde katılım sağlanan AB programları altında, 7 yıllık bir süre içerisinde uygulanan projeler için 760 milyon avronun üzerinde bir kaynak kullanıldığını belirtti.

AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel, "Bugüne kadar 700 bin civarında vatandaşımız değişik vesilelerle, Türkiye'nin katılım sağladığı Avrupa Birliği programlarından istifade etti." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin katılım sağladığı "ERASMUS, Ufuk 2020, İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği, COSME, Yaratıcı Avrupa, İstihdam ve Sosyal Yenilik ve EaSI" gibi Avrupa Birliği programları hakkında AB Bakanlığı temsilcilerinin yanı sıra TÜBİTAK, KOSGEB, Türkiye Ulusal Ajansı temsilcileri tarafından bilgilendirici sunumlar gerçekleştirilen çalıştayda, AB programlarının vatandaşlara, araştırmacılara, KOBİ'lere, üniversitelere ve belediyelere Avrupa çapında oluşturulan toplamda yaklaşık 97 milyar avroluk kaynaktan yararlanma yolları anlatıldı.




Yorumlar