AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Timmermans:

"Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve AB Bakanı Çelik’le yapıcı ve verimli görüşmelerimiz oldu. Vize serbestisi ile ilgili geriye kalan son engelleri aşmak için ortak kararlılık söz konusu."

Google Haberlere Abone ol
AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Timmermans:

BRÜKSEL (AA) - AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Türkiye ile yapıcı ve verimli görüşmeler gerçekleştirdiğini belirterek, "Vize serbestisi ile ilgili geriye kalan son engelleri aşmak için ortak kararlılık söz konusu." ifadesini kullandı.

Timmermans, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik ile görüşmesinin ardından Twitter hesabından, "Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve AB Bakanı Çelik’le yapıcı ve verimli görüşmelerimiz oldu. Vize serbestisi ile ilgili geriye kalan son engelleri aşmak için ortak kararlılık söz konusu." açıklamasında bulundu.

Timmermans, önümüzdeki hafta AB'nin Ankara’ya teknik bir ekip göndereceğini ve görüşmelere devam edileceğini ifade etti.

AB Komisyonu, 4 Mayıs'ta Türk vatandaşlarının Schengen ülkelerine vizesiz seyahat etmesini öngören bir tavsiye kararı almış ancak vizelerin kaldırılabilmesi için 72 kriterden geriye kalan 5'inin de tamamlanması gerektiğini belirtmişti. Bu şartlar arasında terör tanımının değiştirilmesi de bulunurken, Avrupa Parlamentosu (AP) tüm kriterler karşılanana kadar AB Komisyonu'nun teklifini oylamama kararı almıştı.

Yorumlar