AB heyetinden kadın sağlığı merkezine ziyaret

ANKARA (AA) - Avrupa Komisyonu’nun Komşuluk ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Genel Direktörü Christian Danielsson başkanlığındaki Avrupa Birliği (AB)...

Google Haberlere Abone ol
AB heyetinden kadın sağlığı merkezine ziyaret

ANKARA (AA) - Avrupa Komisyonu’nun Komşuluk ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Genel Direktörü Christian Danielsson başkanlığındaki Avrupa Birliği (AB) heyeti, mülteci kadınlar ve kız çocukları için kurulan kadın sağlığı danışma merkezine ziyarette bulundu.

Türk makamlarıyla üst düzey görüşmelerde bulunmak üzere Ankara'ya gelen Danielsson, AB'nin mali desteğiyle Altındağ ilçesinde kurulan kadın sağlığı danışma merkezinin çalışmaları hakkında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerinden bilgi aldı.

Danielsson, merkezdeki farklı birimleri de tek tek dolaşarak kadın mültecilerle sohbet etti.

Ziyaret öncesi yaptığı açıklamada Danielsson, AB’nin, Türkiye’deki mültecilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi yönündeki taahhütlerini yerine getirdiğini belirtti.

AB’nin uyguladığı projelerle Türkiye'ye desteğini genişlettiğini söyleyen Danielsson, “Bu proje, ülkede yaşayan mülteci kadınlara ve kız çocuklarına güvenli bir ortam sağlanması doğrultusunda aktarılan fonların kilit rolünü gösteren mükemmel bir örnek.” ifadelerini kullandı.

Danielsson, AB fonlarında kısa süre önce yapılan 9 milyon avroluk artışla Birleşmiş Milletler Nüfus Fonunun (UNFPA) desteğinin, Türkiye genelindeki 20 "güvenli alan" projesi ve 430 bin mülteciyi de kapsayacak şekilde genişletebileceğini kaydetti.

Kadın sağlığı danışma merkezleri, savaş ve doğal afet gibi olağanüstü durumlarda savunmasız kalan ve özel ihtiyaçları çoğu zaman gözardı edilen kadın ve kız çocuklarının korunmasını ve güçlendirilmesini hedefliyor. Merkez, kadın ve kız çocuklarının, sağlık, toplumsal cinsiyete dayalı şiddet, psiko-sosyal destek gibi konularda bilgi ve hizmet alabildikleri, ilgi ve becerilerini geliştirerek sosyal ilişkilerini yeniden kurabildikleri bir yer olma amacı taşıyor. Hacettepe Üniversitesi Kadın Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından UNFPA ile birlikte yönetilen merkez, 2016 yılı başından bu yana AB tarafından İnsani Yardım ve Sivil Koruma Birimi (ECHO) aracılığıyla finanse ediliyor.

Yorumlar