AB Filistin Temsilcisi Tarraf Gazze'de

- Tarraf, AB'nin Gazze ambargosunu hafifletmesi için İsrail ile görüşmeler yaptığını söyledi

Google Haberlere Abone ol
AB Filistin Temsilcisi Tarraf Gazze'de

GAZZE (AA) - Avrupa Birliği (AB) Filistin Temsilcisi Ralph Tarraf, AB'nin Gazze ambargosunu hafifletmesi için İsrail ile görüşmeler yaptığını belirtti.

Tarraf, Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, "İsrail ile ambargonun ve Gazze üzerindeki baskının hafifletilmesi için görüşmeleri sürdürüyoruz." dedi.

Gazze'deki insani durumun tahammül edilemeyecek düzeyde olduğunu belirten Tarraf, İsrail ve Filistin yönetimine işaret ederek, komşuların meşru emniyeti göz önüne alınarak güvenlik, iktisat ve siyaset alanlarında köklü değişimler için hızlı adımlar atılması gerektiğini kaydetti.

Tarraf, Gazze'de beraberindeki heyet ile AB tarafından uygulanan projeleri incelediklerini ayrıca Gazze'deki bakanlar ve uluslararası kurumların temsilcileriyle biraraya geldiklerini aktardı.

AB'nin ve bazı uluslararası kurumların Gazze halkına destek için bazı projeler başlattığını belirten Tarraf, bunların Filistin yönetimi ve Gazze'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları aracılığıyla yürütüldüğünü ifade etti.

Tarraf ve beraberindeki heyet, günübirlik ziyaret için sabah saatlerinde İsrail'in kontrolündeki Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı'ndan geçerek Gazze'ye ulaşmıştı.

Yorumlar