AB'den 17 Suriyeli hakkında yaptırım kararı

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, "sivillere yönelik şiddet içeren baskı" nedeniyle aralarında bakanların da olduğu 17 Suriyeliye daha...

Google Haberlere Abone ol
AB'den 17 Suriyeli hakkında yaptırım kararı
BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, "sivillere yönelik şiddet içeren baskı" nedeniyle aralarında bakanların da olduğu 17 Suriyeliye daha yaptırım uygulamaya başladı.
AB ülkelerinin dışişleri bakanlarını bir araya getiren AB Dışilişkiler Konseyinden Suriye'ye yeni yaptırım kararı çıktı. Aralarında Finans Bakanı Mamoun Hamdan, Petrol ve Madeni Servetler Bakanı Ali Ganim ile Merkez Bankası yöneticisi Duraid Durgham'ın da olduğu 17 kişi hakkında mal varlığını dondurma ve seyahat yasağı kararı alındı.
Karara gerekçe olarak, bu kişilerin Suriye halkına dönük şiddet içeren baskıdan sorumlu olmaları, rejimi desteklemeleri veya rejimden fayda sağlamaları gösterildi.
AB'nin aldığı karar, Halep'teki saldırılar nedeniyle bekleniyordu. Ekim ayı sonunda 10 kişiyi daha yaptırım listesine ekleyen AB, 17 kişiyle yaptırım uyguladıklarının sayısını 234'e yükseltti. Bu kişilerin yanı sıra 69 şirket de yaptırım listesinde yer alıyor.

Yorumlar