AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır:

- Türkiye'de hiç kimsenin kendisini öteki hissetmediği, herkesin etnik, dini yapısına, inancına, yaşam biçimi veya kıyafetine bakılarak herhangi bir ayrıma tabi tutulmadığı bir noktaya doğru el birliği ile gitmek istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır:

HATAY (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye'de hiç kimsenin kendisini öteki hissetmediği, herkesin etnik, dini yapısına, inancına, yaşam biçimi veya kıyafetine bakılarak herhangi bir ayrıma tabi tutulmadığı noktaya doğru el birliği ile gitmek istediklerini söyledi.

Bozkır, Hatay Valiliği tarafından onuruna verilen yemekte, Hatay'ın kendisinde her zaman ayrı bir yeri olduğunu belirtti.

Kentteki hoşgörü ve birlikte yaşama kültürüne değinen Bozkır, Hatay'a her gelişinde büyük bir memnuniyetle ayrıldığını ifade etti.

Avrupa Birliği Bakanı olarak Hatay'ın kendisi için çok ayrı bir yeri bulunduğunu anlatan Bozkır, şöyle konuştu:

"Bütün ömrümüz boyunca ve Türkiye Cumhuriyeti'nin gelecekte ulaşmak istediği noktalar bakımından çok önemli bir husus var. O da Türkiye'de hiç kimsenin kendisini öteki hissetmediği, herkesin etnik, dini yapısına, inancına, yaşam biçimi veya kıyafetine bakılarak herhangi bir ayrıma tabi tutulmadığı bir noktaya doğru el birliği ile gitmek istiyoruz. Bu tabi dünya için de bir örnek olacak. Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı Devleti'nden gelen hoşgörü ve birlikte yaşama kültürüyle bunu başarmaya en fazla aday olan ve yakın olan bir konumda. İçinde yaşadığımız günlerde Türkiye gerçekten ulaşmak istediği çok büyük hedeflere doğru emin adımlarla ilerlerken, bu hedeflerden uzaklaştırmak amacıyla hainane projelerle Türkiye'ye zarar vermek isteyen çok sayıda örgütün, teşkilatın olduğu bir ortamda herhalde Hatay'da bugün yaşadıklarımızı yaşamış olmak bende çok büyük bir memnuniyet ve iz bıraktı. Her gelişimde bu hisle buradan ayrılıyorum."

Hatay'da bugün çok sayıda sivil toplum örgütü ile birlikte olma fırsatını bulduğunu anlatan Bozkır, "Demokrasinin temel unsuru sivil toplumdur. Sivil toplum olmadan tenkit eden, görüş bildiren proje üreten fikirlerini söyleyen, bu sivil toplum kuruluşları olmadan demokrasi yeşeremez ve kendini geliştiremez." diye konuştu.

Hatay Valisi Ercan Topaca da kentin hoşgörüsü, sevgisi, saygısı, topraklarının bereketi, insanlarının güzelliği, herkesi kucaklayan çok geniş anlayışıyla Türkiye'de ve dünyada örnek olduğunu söyledi.

Hatay'ın 409 bin Suriyeli misafirini sorunsuz bir şekilde ağırlayabilen, onlarla sofrasını, sevgisini, mahallesini paylaşan ve onlara sahip çıkan bir yer olduğunun altını çizen Topaca, şunları aktardı:

"409 bin kişiyi bir arada tutmak, kavga etmeden, sorun yaşamadan, hayatı normal akışında sürdürmek her ülkenin ve kentin yapacağı bir husus değildir. Bu kent binlerce yıllık birikimi ve anlayışıyla bunu en güzel şekilde yapıyor. Hiçbir şikayet konusu etmeden onlarla işini paylaşarak yapıyor. İnşallah bunu yapmaya devam edeceğiz. Onlar kendi ülkelerinde barış sağlanıp oraya sağ salim dönünceye kadar devletimizin ve ülkemizin politikası çerçevesinde bunu dünyaya örnek olacak şekilde yapacağız."

Yemeğe 121. Jandarma Er Eğitim Alay ve Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Erdem Özcan, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Jandarma Komutanı Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, belediye başkanları, sivil toplum örgütleri ve dini liderlerin temsilcileri katıldı.

Yorumlar