AB Bakanı Çelik, Slovakya'da Hahn ve Mogherini ile görüştü

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Slovakya'nın başkenti Bratislava'da AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonunun komşuluk politikası ve genişleme müzakerelerinden sorumlu üyesi Johannes Hahn ile görüştü

Google Haberlere Abone ol
AB Bakanı Çelik, Slovakya'da Hahn ve Mogherini ile görüştü

BRATİSLAVA (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonunun komşuluk politikası ve genişleme müzakerelerinden sorumlu üyesi Johannes Hahn ile

ayrı ayrı görüştü.

Çelik, AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısına katılmak üzere geldiği Slovakya'nın başkenti Bratislava'da Grand Hotel River Park'ta önce Hahn ile bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü.

Başmüzakereci Çelik, daha sonra Mogherini ile yaklaşık 1 saat görüştü.

Görüşmelerden sonra açıklama yapılmadı.

Görüşmelerde Türkiye-AB ilişkileri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi, FETÖ terör örgütüne karşı alınan önlemler, terörle mücadele, sığınmacı krizi ve vize serbestisi konularının ele alındığı öğrenildi.

AB üyeleri ve aday ülkelerin bakanlarının Bratislava Kalesi'nde gala yemeğine katılan Çelik, yarın "Türkiye" ve “Terörle Mücadele ve Radikalleşmenin Önlenmesi” başlıklı oturumlara katılacak.

Yorumlar