AA'nın "Milli İradenin Yükselişi Sergisi" Gürcistan'da açıldı

- Anadolu Ajansı ve Tiflis Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" sergisi Tiflis'te açıldı - Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Gümrükçü: - "Halkımızın o gece gösterdiği kahramanca mücadele sadece Türkiye'deki demokrasi ve barışı değil, aynı zamanda bölgesel ve küresel barışı da kurtardı"

Google Haberlere Abone ol
AA'nın "Milli İradenin Yükselişi Sergisi" Gürcistan'da açıldı

TİFLİS (AA) - Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında çektiği fotoğraflardan oluşan "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" sergisi Gürcistan’da açıldı.

AA ile Tiflis Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği başkent Tiflis'teki East Point Alışveriş Merkezi'nde açılan sergiye, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, Türk kurumlarının temsilcilerinin yanı sıra Azerbaycanlı ve Gürcü vatandaşlar katıldı.

Büyükelçi Gümrükçü, FETÖ'nün Türkiye'de 15 Temmuz gecesi giriştiği darbe sırasında AA foto muhabirlerinin çektiği fotoğrafların Tiflis'in en büyük alışveriş merkezinde sergilenmesinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Sergiyi düzenleyen AA ve Tiflis Yunus Emre Enstitüsü yetkililerine teşekkür eden Gümrükçü, "O gece halkımızla beraber o darbe girişimini önlerken Anadolu Ajansı'nın bu fotoğraflarını çeken tüm muhabirlere teşekkür ediyorum. Ayrıca bu fotoğrafları getirdiği ve sergi düzenlediği için Yunus Emre'ye teşekkür ediyorum." dedi.

Darbe girişiminin hemen ardından Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili'nin bakanlarla Türkiye'yi ziyaret ettiğini hatırlatan Gümrükçü, şöyle devam etti:

"15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde Türk halkının demokrasiye sahip çıkması sadece Türkiye için değil, diğer ülkelerdeki demokrasi süreci için de önemlidir. Halkımızın o gece gösterdiği o kahramanca mücadele sadece Türkiye'deki demokrasi ve barışı değil, aynı zamanda bölgesel ve küresel barışı da kurtardı diye düşünüyorum. Bugün halen o darbe girişimime destek verenlerle mücadelemiz devam ediyor ve bu kararlı bir şekilde devam edecek. Çünkü Türkiye'de demokrasinin sağlam bir şekilde devam etmesi bütün bölge ve dünya için çok büyük önem taşıyor."

AA Asya Kafkasya Bölge Temsilcisi Tolga Özgenç, Kurtuluş Savaşı'nda Türk milletinin sesi olan Anadolu Ajansının 15 Temmuz darbe girişiminde de Türkiye'de yaşananları dünyaya duyurduğunu vurguladı. AA foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflarla FETÖ'nün gerçek yüzünü dost, kardeş ve komşu ülkelerde de anlatmayı amaçladıklarını dile getiren Özgenç, darbe girişiminden sonra Türkiye'ye verdiği destek için Gürcistan halkına teşekkür etti.

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Zekeriya Gültekin de "Aziz milletimizin, 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimine karşı gösterdiği kararlı duruşun simgeleşmiş fotoğraflarını Tiflis'te sergilemekten memnuniyet duyuyoruz. Türk milletinin bütünlüğünü hedef alan hain girişim hakkında Gürcü muhataplarımızı ve kamuoyunu bilgilendirme çalışmalarımız bundan sonra da artarak devam edecektir." ifadelerini kullandı.

AA'nın hazırladığı ve darbe girişimine ilişkin bilgilerin ve fotoğrafların yer aldığı kitapçığın dağıtıldığı "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" sergisine Gürcü basını ve halk yoğun ilgi gösterdi.



Yorumlar