AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı Trabzon'da dağıtıldı

- Vatandaşlardan Çebi: "Kitabı, kitaplığımın en güzel yerinde saklayacağım. Çocuklarımız, torunlarımız bunları okuyup aynı duruma düşmemek için kendilerine ona göre yön verecekler, devletimize ve milletimize sahip çıkacaklar"

Google Haberlere Abone ol
AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı Trabzon'da dağıtıldı

TRABZON (AA) - Anadolu Ajansı'nın (AA), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisi ve sonrasında yaşananları içeren "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Atatürk Alanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik sıraya göre derlendiği kitabın dağıtımı için Atatürk Alanı'nda stant kuruldu. Standa vatandaşlar ilgi gösterdi.

Türk halkının sokaklara çıkarak darbe girişimine direnmesi, muhalefet liderlerinin ve medyanın darbeye karşı ortak tavrı, tüm dünyadan siyasetçilerin darbe girişimine yönelik tepkileri ile Türkiye'ye destek açıklamaları, darbeye direnirken şehit düşenler ve yaralananlar, darbe girişimi sonrası gözaltılar, açığa almalar ve tutuklamalar, 20 Temmuz itibarıyla ortaya çıkan rakamlar, AA'nın fotoğraf ve infografikleriyle tarihi bir belge niteliği taşıyan kitapta yer alıyor.

Stanttan kitap alan vatandaşlardan Ali Düzemmet, böyle bir kitabın hazırlanmasından dolayı memnun olduğunu belirterek, "Kitap çok güzel, bunu büyüğümüzden küçüğümüze kadar herkes okuyup yaşananları bilecek." dedi.

Demokrasi nöbetine eşi Burak Dülger ile katılan Zeynep Dülger ise darbe girişimine ilişkin basılı belge hazırlanması dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "İnsanlar sürekli televizyonlardan dinliyorlar ama okurken daha çok bilgilenecek. Bu kitap eminim ki çoğu kişi tarafından saklanacaktır. Tarihte olan her şey gibi bizde muhakkak bu günleri gelecek nesillere anlatacağız, aynı zamanda da bu kitabı göstereceğiz." diye konuştu.

- "Gelecek nesillere yaşananları anlatmak için kitabı saklayacağım"

Muzaffer Çelik, kitabı hatıra olarak saklayacağını dile getirerek, "Gelecek nesillere bu yaşananları anlatacağız bunun için de kitabı saklayacağım. Çok güzel bir çalışma, televizyonlarda gördüklerimiz aynen yansıtılmış." değerlendirmesinde bulundu.

Eşi ve çocukları ile her akşam demokrasi nöbetine katıldığını belirten 57 yaşındaki Seyhan Hacıoğlu, "Bunlar nasıl yedikleri kaba tükürdüler, çok üzüldük." ifadesini kullanarak, "İnsan böyle vatanına, milletine ihanet eder mi? Çoluk çocuk her akşam buradayız, sonuna kadar da burada kalacağız. Başkomutanımız bize, 'gidin evlerinize' diyene kadar buradayız. Allah, Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin. Ona karşı olanlara da yazıklar olsun." şeklinde konuştu.

Kitabı da inceleyen Hacıoğlu, çalışmayı gerçekleştirenlerden Allah'ın razı olması temennisinde bulundu.

Bakımını üstlendiği hasta annesini uyuttuktan sonra her akşam 1-2 saatliğine de olsa demokrasi nöbetine destek vermek için meydanlara çıktığını vurgulayan Yeter Tuncel ise darbe girişiminde bulunanları kınadığını söyledi.

Suat Çebi, AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabının yaşanan her şeyi gösterdiğini söyledi.

Yaşananların topluma gösterilmesi açısından kitabın önemli olduğunu dile getiren Çebi, "Kitabın hazırlanmasında emeği geçenlerden Allah razı olsun. Gelecekte çocuklarımız bu kitabı okuyacaklar ve geçmişte yaşananları öğrenip, geleceğe daha iyi bakacaklar. Bu açıdan kitabın faydası olacağını düşünüyorum. Bu konuda ileriye dönük daha kapsamlı çalışma yapılmasını da istiyorum." dedi.

Suat Çebi, kitabı, kitaplığının en güzel yerinde saklayacağını aktararak, "Çocuklarımız, torunlarımız bunları okuyup, aynı duruma düşmemek için kendilerine ona göre yön verecekler, devletimize ve milletimize sahip çıkacaklar." ifadesini kullandı.

Yorumlar