AA "Istanbul Photo Awards 2016" fotoğraf albümünü yayınladı

- Anadolu Ajansının bu yıl ikincisini düzenlediği Istanbul Photo Awards 2016'nın kazanan ve finale kalan fotoğraflarından oluşan "Istanbul Photo Awards 2016" fotoğraf albümü yayınlandı - Albüme, yarışmanın resmi sayfası olan "www.istanbulphotoawards.com"dan ulaşılabilecek

Google Haberlere Abone ol
AA "Istanbul Photo Awards 2016" fotoğraf albümünü yayınladı

ANKARA (AA) - Anadolu Ajansının (AA) bu yıl ikincisini düzenlediği, uluslararası haber fotoğrafı yarışması Istanbul Photo Awards 2016'nın kazanan ve finale kalan fotoğraflarından oluşan "Istanbul Photo Awards 2016" fotoğraf albümü yayınlandı.

Türk Hava Yollarının resmi havayolu sponsoru olduğu ve Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından desteklenen "Istanbul Photo Awards 2016"da profesyonel jüri üyelerinin belirlediği, yarışmada ödül alan ve finale kalan fotoğraflardan oluşan albümde, 2015'te dünya kamuoyunda ses getiren olayların görsel bir özeti yer alıyor.

"Istanbul Photo Awards 2016" fotoğraf albümü, renkli spor fotoğraflarıyla da dikkati çekiyor. Albüme, yarışmanın resmi sayfası olan "www.istanbulphotoawards.com"dan da ulaşılabilecek.

Albümün kapağında, yarışmada tekil haber kategorisinde birincilik ödülü alan, ardından da Pulitzer ödülüne layık görülen Sergey Ponomarev'in New York Times için çektiği "Sığınmacılar" adlı fotoğrafı bulunuyor.

- Viyana, New York ve İran'da sergi düzenlenmesi planlanıyor

"Istanbul Photo Awards 2016"da ödül alan ve finale kalan fotoğrafların yer aldığı ilk sergi, Ankara'da Cer Modern'de, ikinci sergi ise İstanbul Fotoğraf Müzesi'nde açılmıştı. Ödüllü fotoğrafların yer aldığı sergilerin, Avusturya'nın başkenti Viyana'da, New York'ta bulunan Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde ve İran'da da düzenlenmesi planlanıyor.

Istanbul Photo Awards 2016'nın, haber fotoğrafçılığının önde gelen isimlerinden oluşan jürisi, mart ayında bir araya gelerek, dünyanın birçok yerinden yapılan yaklaşık 13 bin başvuruyu değerlendirmişti. Ön elemelerin ardından, jüri üyeleri içerik, estetik ve teknik açıdan, 2015'te dünyada yaşanan olayların, en güçlü fotoğraflarını seçmişti.

Istanbul Photo Awards 2016 yarışmasında, Suriyeli fotoğrafçı Abd Doumany'nin "Suriyeli Çocukların Yardım Çığlığı" başlıklı fotoğrafı, uluslararası jüri tarafından "Yılın Fotoğrafı" ödülüne layık görülmüştü. Sergey Ponomarev, New York Times için çektiği "Sığınmacılar" adlı fotoğrafı ile "Tekil Haber", Santi Palacios, Getty Images için çektiği "Avrupa'ya Ulaşmak İçin Riske Atılan Hayatlar" başlıklı fotoğrafı ile "Seri Haber" kategorilerinde birincilik ödülünün sahibi olmuştu.

Ian MacNicol, "Kalp Şeklinde" başlıklı fotoğrafı ile "Tekil Spor" ve Valery Sharifulin, "Savaşçının Tarzı" başlıklı fotoğrafı ile "Seri Spor" dalında birincilik ödülü alırken, Minzayar Oo ise "Onur Ödülü" kazanmıştı.

- Pulitzer ödülleri

Suriye'deki savaştan kaçan ve Avrupa'ya gitmeye çalışan mültecilerin Ege Denizi'nde karşılaştıkları dramı anlatan "Sığınmacılar" adlı fotoğrafı ile Istanbul Photo Awards'ta "Tekil Haber" dalında birincilik ödülünün sahibi olan New York Times'ın serbest fotoğrafçısı Sergey Ponomarev, aynı fotoğrafla Pulitzer ödülünü de kazanarak yıla damgasını vurmuştu.

AA'nın ilk olarak geçen yıl düzenlediği yarışmada, "Yılın Fotoğrafı" seçilen haber fotoğrafı da akabinde Pulitzer ödülünü kazanmıştı. Avustralyalı fotoğrafçı Daniel Berehulak, Ebola salgınıyla ilgili Liberya'da çektiği dramatik fotoğrafı ile Pulitzer'e layık görülmüştü.

Yorumlar