AA ile Tayvan haber ajansı arasında işbirliği

- AA Genel Müdür Yardımcısı Özkaya: - "Bugün AA ve CNA için önemli bir gün. İmzalanan mutabakat zaptı ile her iki ajans birbirlerinin haberlerini, fotoğraflarını ve videolarını kullanabilecek" - CNA Genel Müdürü Fan: - "Bu mutabakat zaptının imzalanması işbirliğinin gelişmesi adına önemli adım"

Google Haberlere Abone ol
AA ile Tayvan haber ajansı arasında işbirliği

ANKARA (AA) - Anadolu Ajansı (AA) ve Tayvan Merkez Haber Ajansı (CNA), Tayvan'ın başkenti Taipei'de ikili işbirliğini geliştirmeye yönelik mutabakat zaptı imzaladı.

AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, CNA Genel Müdürü Fan Şiang-lin, CNA Genel Müdür Yardımcısı Neil Lu, AA Uluslararası Haberler Yayın Yönetmeni Faruk Tokat, Taipei Türk Ticaret Ofisi Temsilcisi İsmet Erikan ve diğer yetkililer, CNA'nın Taipei'deki merkez ofisinde düzenlenen imza törenine katıldı.

AA Genel Müdür Yardımcısı Özkaya, imza töreninde yaptığı konuşmada, "Bugün AA ve CNA için önemli bir gün. İmzalanan bu mutabakat zaptı ile her iki ajans birbirlerinin haberlerini, fotoğraflarını ve videolarını kullanabilecek. Ajanslar, Türkiye ve Tayvan'dan güvenilir haberlere hızlı şekilde ulaşım imkanına sahip olacak." dedi.

Mutabakat zaptının her iki ülke arasındaki ilişkilere katkıda bulanacağını belirten Özkaya, "Türkiye ve Tayvan, birbirlerinin kültürü, tarihi, sanatı ve ekonomisi hakkında daha fazla bilgiye sahip olacak." diye konuştu.

AA'nın bu mutabakat zaptı ile özellikle Asya-Pasifik haber ağında önemli bir ortak edindiğini vurgulayan Özkaya, şunları kaydetti:

"AA, Tayvan'dan gelecek haberleri ve görüntüleri 11 dilde yayınlama imkanına sahip bir ajans. Bu mutabakat zaptının kültür, ekonomi, turizm alanlarında olumlu sonuçlarını en kısa sürede alabileceğimize inanıyorum. CNA yönetimine misafirperverliğinden dolayı saygılarımı sunuyorum. Aynı zamanda bu mutabakat zaptının hayata geçirilmesinde katkıları olan iki ülkenin yetkililerine de teşekkür ediyorum."

CNA Genel Müdürü Fan, yaptığı konuşmada, CNA'nın 92 yıldır hizmet verdiğini ve Tayvan'ın ulusal haber ajansı olarak ülkenin en büyük haber sağlayıcısı olduğunu belirterek, CNA'nın dünyadan uluslararası medya ile iletişimi güçlendirmek gibi önemli bir görevi bulunduğunu vurguladı.

Zengin bir tarih, kültür ve medeniyete sahip Türkiye'nin Asya ve Avrupa arasında bir köprü görevi gördüğünü ifade eden Fan, AA'nın dünyadaki gelişmelerden haberdar olmak için iyi bir platform oluşturduğunu söyledi.

CNA'nın AA ile mutabakat zaptı imzalamasından memnuniyetini dile getiren Fan, "İki ajans birbirlerinin haberlerini, fotoğraflarını ve görüntülerini paylaşma şansına sahip olacak." dedi.

Fan, işbirliğinin gelişmesi adına bu mutabakat zaptının imzalanmasının ilk adım olduğunu belirterek, bundan sonra taraflar arasındaki işbirliğinin daha da gelişeceğini kaydetti.

Yorumlar