AA ile TASR arasında işbirliği anlaşması yenilendi

- Anadolu Ajansı ile Slovakya Haber Ajansı arasındaki işbirliği alanları genişletildi

Google Haberlere Abone ol
AA ile TASR arasında işbirliği anlaşması yenilendi

BRATİSLAVA (AA) - Anadolu Ajansı (AA) ile Slovakya Haber Ajansı (TASR) arasındaki işbirliği anlaşması yenilenerek işbirliği alanları artırıldı.

Slovakya’nın başkenti Bratislava’da düzenlenen Avrupa Haber Ajansları Birliği Konferansı (EANA) kapsamında AA ile TASR arasındaki 1999 tarihli işbirliği anlaşması yenilendi.

İşbirliği alanlarının genişletildiği anlaşmaya AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya ile Slovak Haber Ajansı (TASR) Genel Müdürü Jaroslav Reznik imza attı.

Anlaşmaya göre AA ve TASR arasında haber, fotoğraf ve görüntü paylaşımı yapılacak. AA, TASR’dan alacağı haberleri, fotoğrafları ve videoları dünya genelindeki abonelerine dağıtacak, TASR ise AA’dan alacağı Türkiye haberlerini abonelerine dağıtacak.

AA Genel Müdür Yardımcısı Özkaya, anlaşmanın imzalanmasından sonra yaptığı açıklamada, AA'nın dünya ajanslarıyla işbirliğini ve yaygınlığını artırdığını belirtti.

Balkanlarda ve özelikle Doğu Avrupa’da haber ajanslarıyla işbirliklerini geliştirdiklerini kaydeden Özkaya, “Slovakya Haber Ajansı ile kurduğumuz bu ilişki aslında bu bölgede karşılıklı haber, fotoğraf ve video paylaşımını pekiştirecek. Buraya uzanma, ulaşma ve burdaki haberleri Türkiye ve dünyaya aktarma noktasında zemini güçlendirecek. Bu çerçevede çok önemli bir anlaşmayı imzaladık iki taraf olarak." dedi.

- "Yanlış propagandaların önüne geçmede önemli adım"

Konferansta ajans yöneticilerine, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin bilgi verdiğini de anlatan Özkaya, bu çerçevede darbe girişimiyle ilgili gerek video gerekse haber ve fotoğraf konusunda sınırsız paylaşım yapabileceklerini aktardığını ve yöneticilerin de bunu memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Özkaya, "Darbe teşebbüsü ile ilgili fotoğraf, haber ve video paylaşımı yapılmasından çok mutlu olacağımızı söyledik.” diye konuştu.

Anlaşmanın hem iki ajans hem de iki toplum arasında işbirliğini artırmasını umduğunu kaydeden Özkaya, “Bu çerçevede Türkiye’nin gündemini bu bölgeye yayma ve yanlış propagandaların önüne geçme noktasında önemli bir adım atmış olduk.” dedi.

-"Çok memnun oldum"

Slovakya Haber Ajansı Genel Müdürü Jaroslav Reznik, AA gibi önemli bir haber ajansıyla işbirliği anlaşması imzalamaktan memnuniyetini dile getirdi.

Reznik, “Ajanslarımız arasındaki işbirliğimizin başlamasından çok memnun oldum. Hızlı ve üretken bir süreç olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

AA ile TASR arasında ilk işbirliği anlaşması 1999 tarihinde gerçekleştirilmişti.

- Reznik'e FETÖ'nün Darbe Girişimi kitabı

İmza töreninin ardından AA Genel Müdür Yardımcısı Özkaya, TASR Genel Müdürü Reznik'e AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabını ve AA'nın düzenlediği fotoğraf yarışmasında ödül alan fotoğrafların yer aldığı Istanbul Photo Awards 2016 kitabını hediye etti.

TASR’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ve yarın sona erecek konferansta, dijital dünyada haber ajanslarının güven altına alınması konusu ele alınıyor.

Konferansa katılan ajans yöneticileri, Tuna nehri kenarında Çekoslovakya'nın kuruluşuna öncülük eden Slovak astronom ve general Milan Rastislav Stefanik'in anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.


Yorumlar