AA Genel Müdür Yardımcısı Özkaya, AKIpress'i ziyaret etti

- Özkaya: - "Kırgızistan'daki haber ajanslarının bölgesinde güçlü olmasını istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
AA Genel Müdür Yardımcısı Özkaya, AKIpress'i ziyaret etti

BİŞKEK (AA) - Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te AKIpress Haber Ajansını ziyaret etti.

AKIpress Haber Ajansı Müdürü Alina Saginbayeva ile görüşen Özkaya, AA'nın çalışmaları ve projeleriyle ilgili bilgi verdi.

Özkaya, uluslararası deneyim konusunda tecrübeye sahip Anadolu Ajansının tecrübe paylaşımına hazır olduğunu belirterek, "Kırgızistan'daki haber ajanslarının bölgesinde güçlü olmasını istiyoruz." dedi.

AA'nın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından 6 Nisan 1920'de kurulduğunu hatırlatan Özkaya, "Anadolu Ajansının en temel gayesi, Türkiye'deki gelişmeleri dünyaya, kardeş ve dost ülkelere kendi dilinden aktarmak ve dünya ajansı olmaktır." şeklinde konuştu.

Saginbayeva da Kırgızistan'ın en büyük ve etkili haber ajansı olduklarını söyledi.

2000 yılında kurulan AKIpress'in özel ticari kuruluş olduğunu ve ülke genelinde 200 muhabirle haber ürettiklerini belirten Saginbayeva, Anadolu Ajansının İngilizce ve Rusça yayınlarını yakından takip ettiklerini ve AA'nın başarılı haberciliğiyle övündüklerini anlattı.

Saginbayeva, "Her gün haberlerinizi okuyoruz. Başarılı habercilik yapıyorsunuz. Haberleri dengeli ve objektif veriyorsunuz." değerlendirmesinde bulundu.

- Kırgızistan Ulusal Haber Ajansına ziyaret

Özkaya ve kendisine eşlik eden AA Finans Direktörü Seyfi Yıldız, Bişkek'teki temasları çerçevesinde Kırgızistan Ulusal Haber Ajansı (KABAR) Genel Müdürü Kubanıçbek Tabaldiyev ile de bir araya geldi.

Tabaldiyev, AA ile haber ve fotoğraf konusunda iş birliği yapmak istediklerini söyledi. Görüşmede KABAR çalışanlarının Anadolu Ajansında staj olanakları da ele alındı.

AA Genel Müdür Yardımcısı Özkaya, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç'a da nezaket ziyaretinde bulundu.

Yorumlar