AA başmuhabiri Elshamy'nin ölümü

- Anadolu Ajansı başmuhabirlerinden Elshamy'nin ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir kişi tutuklandı - Olayla ilgili bir kişi aranırken, yakalanan şüphelinin emniyette verdiği ifadede, alkol ve uyuşturucunun etkisinde olduklarını söylediği öğrenildi

Google Haberlere Abone ol
AA başmuhabiri Elshamy'nin ölümü

ANKARA (AA) - Anadolu Ajansı İngilizce yayın servisinde başmuhabir olarak çalışan 31 yaşındaki Ossama Awad Elshamy'in ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir kişi tutuklandı.

Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan Hasan Anıl Y. (25) emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine getirildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Tansel Ünal, şüpheliyi "insan öldürmek" suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti.

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimi Sezer Söylemez, sorguladığı Hasan Anıl Y'yi tutukladı.

- Soruşturma

Elshamy, 5 Haziran 2016 pazar akşamı teravih namazı kılmak için evden ayrılmış, ağır yaralı olarak tedavi altına alındığı hastanede 14 Haziran Salı günü hayatını kaybetmişti.

AA muhabirinin Emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, cinayetin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekip, Elshamy'nin yaralı bulunduğu Yenimahalle Devlet Hastanesi ile evinin arasındaki bütün MOBESE, PTS (Plaka Tanıma Sistemi) ile güzergahtaki özel ve resmi iş yerlerinin kameralarını incelemeye aldı.

Elshamy, yolda bilinçsiz yatarken, olay yerinden uzaklaşan sol arka kapısı açık gri renkli bir araç gördüğünü belirten görgü tanığının ifadesini dikkate alan ekipler, inceledikleri kamera görüntülerinde tarif edilen aracı tespite çalıştı. Aynı marka ve renkte binin üzerinde aracın plakasına ulaşan ekipler, şüpheli listesini daraltmak için, araç sahipleri adına kayıtlı telefonların HTS'lerini (telefon konuşma kaydı) de araştırdı.

Soruşturma sonucunda olay anında aranan araç içerisinde olduğu tespit edilen Hasan Anıl Y. gözaltına alındı. Şüphelinin, emniyetteki ifadesinde, "olay günü aracı kullanan diğer şüpheli ile alkol ve uyuşturucu aldıklarını söylediği" öğrenildi. "Uyuşturucu almaya paraları olmaması nedeniyle arkadaşı ile tartıştığı sırada Elshamy'i gördüklerini" anlatan şüpheli, camiye gittiğini öğrendikleri Elshamy'i "gideceği yere bırakmak üzere" araca aldıklarını belirtti.

"Araçta arkadaşıyla tartışmaya devam ettiklerini ve bu sırada arkadaşının kendisine silah çektiğini" iddia eden şüpheli, "Elshamy'nin silahı görünce korkup hareket halindeki arabadan atladığını" ileri sürdü.

Polis, kimliği belirlenen diğer şüphelinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar