9. Uluslararası Öğrenci Buluşması

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneğince düzenlenen 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması, Rüstem Paşa Kervansarayında başladı.

Google Haberlere Abone ol
9. Uluslararası Öğrenci Buluşması
Trakya Üniversitesinde (TÜ) öğrenim gören Suriye, Afganistan, Yunanistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Arnavutluk, Somali, Makedonya, Kosova, Cezayir, Kırım ve Karadağ'dan uluslararası öğrenciler, açtıkları stantlarda kültürlerini anlatan eşyaları tanıttı.

Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır, törende yaptığı konuşmada, güzel insanların güzel işler ortaya koyduğunu söyledi. Uzun uzun konuşarak, nutuk atmaya gerek olmadığını belirten Bakır, "Şu tablo zaten her şeyi ortaya koyuyor. Valiliğimiz adına emeği geçen herkesi kutluyoruz. Bundan sonraki faaliyetlerde elimizden gelen katkıyı ve desteği sunacağımızı ifade ediyorum." diye konuştu.

 "Türkiye benim ikinci memleketim"

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Bolat, etkinliğin her yıl büyüyerek ilerlediğini belirtti.

Bolat, 43 ilde düzenlenen Uluslararası Öğrenci Buluşması etkinliklerinin İstanbul'daki finaline Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağını bildirerek, "Türkiye'de 186 ülkeden, 110 bin uluslararası öğrenci var. 'Artık Türkiye benim ikinci memleketim' diyen çok sayıda insan var. Şu an Türkiye dışında gelmiş geçmiş 60 bin uluslararası mezunumuz var. Bunlar ülkemizin, halkımızın ve devletimizin zenginliğidir. Stantlarını gezdik. Hepsi bizi tanıyorlar, Türkçe konuşuyorlar, bizim beraber iş yapmamız için köprü vaziyeti gerçekleştiriyorlar." ifadelerini kullandı.
Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan, Edirne'deki vatandaşların iki gün boyunca uluslararası öğrencilerle tanışabileceğini söyledi. Öğrencilerin örf ve adetlerini tanıtacağını aktaran Çalışkan, "Edirne'de okuyan 2 bin 100'e yakın uluslararası öğrenci var. Bu öğrencilerimizle etkinliklerimize devam edeceğiz." dedi.

"Bütün Suriyeliler savaşın bitmesini istiyor"

TÜ öğrencisi Suriyeli Mustafa Katip, Türkiye'de eğitim görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.
Edirne'de çok güzel arkadaşlıklar kurduğunu dile getiren Katip, "Şu an Suriye'de durum karışık. Savaş gerçekten çok kötü. Bütün Suriyeliler savaşın bitmesini istiyor. Suriyeliler, savaş nedeniyle memleketlerini bırakıp Avrupa'da, Türkiye'de, her yerdeler." diye konuştu.

Öğrenci Suriyeli Meryem Arafat, Edirne'ye üç yıl önce geldiğini söyledi. Türkiye'de yaşamaktan mutluluk duyduğunu aktaran Arafat, mezun olduktan sonra savaş biterse Suriye'ye döneceğini kaydetti.

Karadağlı Samira Medunjanin, Türkiye ve Balkan ülkelerinin birçok ortak noktası bulunduğunu anlattı. Türkiye'ye alışmakta zorluk çekmediğini dile getiren Medunjanin, Edirne'de ve Türkiye'de yaşamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar, stantları ziyaret etti.

Yorumlar