81 ilin gençleri Bitlis’te buluştu

- GENÇKONFED tarafından, Tatvan ilçesinde gerçekleşen "Yeniden Büyük Türkiye Gençlik Çalıştayı"na, Türkiye'nin tüm illerinden 120 genç katıldı

Google Haberlere Abone ol
81 ilin gençleri Bitlis’te buluştu

BİTLİS (AA) - Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) tarafından Bitlis’in Tatvan ilçesinde düzenlenen "Yeniden Büyük Türkiye ve Başkanlık Sistemi Gençlik Çalıştayı"na, 81 ilden 120 genç katıldı.

İlk oturumunun, Tatvan Kardelen Oteli'nin konferans ve toplantı salonlarında iki grup halinde yapılan ve 13 Kasım'a kadar sürecek olan çalıştayda, siyaset, sanat, spor, eğitim ve benzeri çok sayıda konunun ele alınacağı belirtildi.

Türkiye'nin 81 ilinden üniversite öğrencileri, genç sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve akademisyenlerin bu çalıştayda bir araya geldiğini vurgulayan GENÇKONFED'e bağlı Genç Tıpçılar Kurulu Başkanı Ersin Uçan, alanında uzman isimlerin de görüşlerini paylaşılacağı, farklı oturumlarla gençlerin yeniden büyük Türkiye yolunda düşüncelerini aktaracakları bir ortam oluştuğunu anlattı.

Çalıştayın 2 gün süreceğini, bu kapsamda konferans ve bölge gezilerinin de olacağını kaydeden Uçan, "Bu çalıştayda, öncelikle ülkemizdeki gençlerimizin problemlerini belirleyip, bunlara çözüm önerisi sunmak ve ülkemizin şu an içinde bulunduğu durumu değerlendirmek için buradayız. Gençler olarak siyasete bir katkımız olsun istiyoruz." diye konuştu.

Uçan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ülkemizin gündeminde şu anda yeni bir anayasa ve başkanlık sistemi var. Gençler olarak da yeni anayasada üzerimize düşen neler var, başkanlık sistemi gençler için ne ifade ediyor, gençler bunu istiyor mu, istemiyor mu, istiyorsa nasıl bir sistem istiyor, bunları tartışıyoruz. Bu çalıştayımız sonunda çıkan sonuçları rapora döküp gerekli tüm mercilere iletmeyi istiyoruz. Özellikle yeni anayasada gençlerin hakları üzerinde daha çok durulması, gençlere verilen imkanların daha çok olması gibi konularında olması ve genç bir bakış açısının da anayasa ile başkanlık sisteminde yer almasını istiyoruz. Eğer bu ülkede bir sistem değişikliği olacaksa gençlerin de seslerini duyurmalarını ve sisteme dahil olmasını tercih ediyoruz. Programımızın diğer oturumlarında bölgemizin değerli insanlarının görüşlerini alacağız. Misafir ettiğimiz gençlerin hem bölgeye olan bakış açılarını değiştirmeye çalışıyoruz, hem de Türkiye gündemini Bitlis’in Tatvan ilçesinde değerlendiriyoruz."





Yorumlar