"8. Uluslararası Süs Bitkileri, Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı"

- Farklı süs bitkileri ve peyzaj düzenleme sanayi mamullerinin yer aldığı fuar, İstanbul Fuar Merkezi'nde açıldı

Google Haberlere Abone ol
"8. Uluslararası Süs Bitkileri, Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı"

İSTANBUL (AA) - Farklı süs bitkileri ve peyzaj düzenleme sanayi mamullerinin yer aldığı "8. Uluslararası Süs Bitkileri, Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı" kapılarını ziyaretçilerine açtı.

İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşen fuara, Hollanda, İtalya, Almanya, Fransa ve Polonya'nın da aralarında bulunduğu 30 farklı ülkeden sektör temsilcileri katıldı.

Fuarın açılışında konuşan, CYF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yüksel, çevre düzenlemelerine verilen öneme işaret ederek, süs bitkiciliği sektörünün giderek yaygınlaştığını ve fuar alanlarının yeni gözdesi konumuna geldiğini söyledi.

Süs bitkiciliği fuarının gelişen ülkelerde sıklıkla yapıldığını kaydeden Yüksel, "Süs bitkilerinin yer aldığı bu fuar artık alanlara da sığmıyor. Bu sektörün yer aldığı fuar alanlarında önümüzdeki yıllarda yüzde 60 büyüme öngörüyoruz. Yaklaşık 20 ülkeden 300'ün üzerinde katılımcı ve 50 ülkeden de ziyaretçileri ağırlayacağız. Biz bu fuara 'yeşil endüstrisinin küresel buluşması' diyoruz." ifadelerini kullandı.

- Sergilenen bitkiler

Son yıllarda bahçe süslemelerinde kullanılan ve saksıda yetişen meyve ağaçlarının en çok rağbet gördüğü fuarda, lale, orkide, zambak gibi farklı bitkiler sergileniyor.

Yapımı bir yıl süren bin 800 kilogram ağırlığında ve 3 metre boyunda aslan figürü şeklindeki ağaç da fuar alanında ilgililerin beğenisine sunuluyor. Fuarda, güneş ve suya ihtiyaç duymadan 7 yıl tazeliğini koruyan duvar süslemelerinde kullanılan bitkilerden, bin 600 yaşındaki bonsai zeytin ağacı da sergilendi.

Fuar, 27 Kasım'a kadar açık olacak.




Yorumlar