8. Uluslararası Bisiklet Festivali

- Edirne'de Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen festival, Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristanlı bisikletçilerin katılımıyla gerçekleştirildi

Google Haberlere Abone ol
8. Uluslararası Bisiklet Festivali

EDİRNE (AA) - Edirne'de, Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristanlı bisikletçilerin katılımıyla 8. Uluslararası Bisiklet Festivali düzenlendi.

Edirne Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) iş birliğinde gerçekleştirilen festivale 3 ülkeden yaklaşık 400 bisikletçi katıldı.

Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Saraçlar Caddesi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, 3 ülke bisikletçilerinin bugün bir araya geldiğini söyledi.

Bisiklet sporunun yaygınlaşması gerektiğini ifade eden Tanç, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sembol olarak seçilen bisikletin, sporun yaygınlaşması, AB içerisinde çevreye verilen değeri ifade eder. AB’ye aday olan ülkemizde de çevreye duyarlı bisikletin yaygınlaştırılması bizim için de çok önemlidir. Bisiklet, sporun dışında ulaşım aracıdır aynı zamanda. Geçtiğimiz yıllarda Kyoto Protokolü'ne imza attık. Hepinizin bildiği gibi Kyoto Protokolü tüm dünyada sera gazının etkisini azaltmak amacıyla ortaya çıktı. Ülkemiz bu şekilde çevreye olan bağlılığını ifade etti.''

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Ataşesi Jochen Schmidt ise Avrupa Günü’nü kutlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

Tüm annelerin Anneler Günü de tebrik eden Schmidt, etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt da Avrupa Günü'nü kutlayarak etkinliğin bir parçası olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından festivale katkısı bulunanlara plaket takdim edildi ve toplu şekilde fotoğraf çektirildi.

Yorumlar