7500 km yol yapılarak 26.600 anneye ulaşıldı!

“Hiçbir anne bebeğini büyütürken fizyolojik ve pedagojik gelişimle ilgili bilgi yetersizliğinden eksik kalmamalı” fikrinden hareketle geliştirilen “Anneler ile Geleceğe” projesi geçtiğimiz Eylül ayında hayata geçirildi. Bebek hemşiresi, beslenme ve çocuk gelişim uzmanından oluşan profesyonel ekip, 7500 km yol kat ederek, 9 farklı şehre gitti ve 26.600 annenin ayağına kadar giderek bebek gelişimine dair pek çok bilgiyi paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
7500 km yol yapılarak 26.600 anneye ulaşıldı!

“Hiçbir anne bebeğini büyütürken fizyolojik ve pedagojik gelişimle ilgili bilgi yetersizliğinden eksik kalmamalı” fikrinden hareketle geliştirilen “Anneler ile Geleceğe” projesi geçtiğimiz Eylül ayında hayata geçirildi. Bebek hemşiresi, beslenme ve çocuk gelişim uzmanından oluşan profesyonel ekip, 7500 km yol kat ederek, 9 farklı şehre gitti ve 26.600 annenin ayağına kadar giderek bebek gelişimine dair pek çok bilgiyi paylaştı.

Ontex Global’in tecrübesiyle büyüyen Canbebe’nin 12 Eylül’de başlattığı Anneler ile Geleceğe sosyal sorumluluk projesi; 7 Aralık’ta Silivri Fabrikası’nda, kendileri de anne olan çalışanlara verilen seminerle sona erdi. 2.5 ay süresince şehir şehir dolaşarak bebek gelişimine dair pek çok bilgiyi annelerin ve anne adaylarının ayağına götüren profesyonel ekibin son noktası fabrikanın çalışanları oldu. Anneler ile Geleceğe projesi sürecinde ihtiyaç sahibi anne ve anne adaylarının yoğun yaşadığı 14 belediye ile işbirliği yapıldı. Sosyal sorumluluk projesinin 2017 etabında; Çocuk Gelişim Uzmanı Özge Selçuk Bozkurt, Bebek Hemşiresi Esra Ertuğrul, Beslenme Uzmanı Yeşim Özden Gün ve kendi de bir anne olan Tiyatro Sanatçısı Seren Fosforoğlu uzman ekipte yer aldı. Anne ve anne adaylarının yoğun ilgi gösterdiği seminerlerde, 0-36 ay aralığındaki bebeklerin fizyolojik ve pedagojik gelişimleri anlatılırken, beslenme konusunda da önemli bilgiler aktarıldı. Proje başlangıcında 14 bin anneye ulaşılması hedeflenirken ilginin yoğun olması dolayısıyla 26.600 anne uzmanların vermiş olduğu bilgi birikiminden faydalandı. Aynı zamanda 2,5 aylık süreçte gidilen illerdeki belediyelerin yönlendirmesiyle ihtiyaç sahibi anne ve anne adaylarına, 57.000 adet bebek bezi ve ıslak havlu yardımı da yapıldı.

“Annelerin ihtiyaçlarına cevap verdik”

Ontex Türkiye Genel Müdürü Burak Kayahan yapmış oldukları proje ile ilgili şunları ifade etti: “Canbebe Ailesi olarak her bebeğin biricik ve özel olduğunu düşünüyoruz. Ve şartlar ne olursa olsun her bebeğin kuru kalmaya, iyi bir beze sahip olmaya hakkı olduğunu düşünerek teknolojimizi, ürün alternatiflerimizi geliştiriyoruz. Her bebeğin o yumuşacık teninin kuru kalmaya hakkı olduğu gibi, her annenin de bebeğini büyütürken doğru bilgiye ulaşması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’de doğmuş bir markayız ve biz marka olarak kendimizi hep öncelikle Türk annelerine karşı sorumlu hissettik. Bu noktada da Anneler ile Geleceğe projesini geliştirdik. Bu yolda uzmanlarımızla birlikte yaklaşık 3 ay içerisinde 7.500 km yol yaparak 9 ilde, 14 lokasyona gittik. Seminerler sırasında sosyal medya üzerinden yaptığımız canlı yayınlarla ve birebir dinlemeye gelenlerle birlikte, projenin başında belirttiğimiz 14 bin anne hedefimizi aşarak toplamda 26.600 anne ve anne adayının kalbine dokunmayı başardık. Gittiğimiz illerdeki annelerin bebek yetiştirme konusunda çok yaygın olarak uyguladıkları doğru bilinen yanlışları tespit ettik ve hayati önem taşıyan bu yanlışları düzeltmeye çalıştık. Planladığımız noktalardaki seminerlerimizi bitirdikten sonra Silivri Fabrika’mızda çalışan annelerimizin kalbine de dokunmadan geçemedik; çünkü biliyoruz ki anne olmak hem de çalışan bir anne olmak güçlüklere karşı durmayı gerektiriyor. Projenin sonunda hem bu salondaki Canbebe çalışan annelerinin yüzündeki memnuniyet hem de gezdiğimiz rotadaki ulaştığımız annelerden aldığımız olumlu geri bildirimler, mesajlar ve mailler bize projemizin hedeflediği başarıya ulaştığını gösteriyor.”

Doğru bilinen yanlışlar düzeltildi

Toplumda geçmişten günümüze kadar gelen bebek bakımı ve çocuk yetiştirme hakkında bilinen birçok uygulama var. Özellikle dezavantajlı bölgelerde bilinen bu yanlışların giderilmesinde uzmanların çok fazla yardımcı olduğuna da değinen Kayahan, “Uzmanlarımıza da çok teşekkür ederim. Çünkü herkes kendi uzmanlık alanında annelerin yanlış bildiklerini düzeltip doğru bilgileri ulaştırdı. Birçok yerde bizim şehir efsanesi diye duyduğumuz değişik uygulamalarla karşılaştık. Bebeğin gözüne limon damlatmaktan, bebeği tuza yatırmaya kadar, küçük çocuklara anne sütü yetmiyorsa tarhana çorbası içirmeye kadar aklınıza gelebilecek çok enteresan uygulamalarla karşılaştık. Esasında bu yanlış denilen uygulamaları da düzeltmiş ve doğruları ile değiştirmiş olduk. Bu da bize büyük bir manevi haz veriyor” şeklinde konuştu. Son olarak da projenin 2018 yılında da devam edeceğini ve daha çok anneye ulaşmak istediklerini dile getiren Kayahan emeği geçen herkese, ekibe ve uzmanlara teşekkür etti.

Yorumlar