73 yaşında üniversiteli oldu

- Büyükçekmece Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen Evden Yeniden Okula Projesi ile Ülküye Bala (73) üniversiteli oldu

Google Haberlere Abone ol
73 yaşında üniversiteli oldu

İSTANBUL (AA) - Büyükçekmece Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen, eğitimini yarım bırakmış veya hiç okuma yazma bilmeyenler için Evden Yeniden Okula Projesi (EYOP) 2015-2016 dönemi mezunları ile Halk Akademisi Meslek Edindirme Kursları 28. Dönem mezunları törenle diplomalarını aldı.

Halk Akademisi ve EYOP kursiyerleri için düzenlenen mezuniyet töreni Atatürk Kültür Merkezi Bedia Muvahhit salonunda gerçekleşti.

Törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bir ülkenin geleceğinin ancak eğitimle şekillenebileceğini belirterek, "Halk akademilerimiz ve EYOP projemizle onbinlerce insanımıza ulaşıyor, eğitim alanında, meslek edindirme alanında herkesin talebine yanıt verebiliyoruz. Özellikle EYOP ile bugüne kadar okuma yazma dahi bilmeyen ancak bugün üniversiteden mezun olan ya da üniversitede öğrenim gören vatandaşlarımız oldu. İstanbul Üniversitesi ile birlikte başlattığımız bu proje sahip çıkarak büyük bir iş yaptığımıza inanıyorum." diye konuştu.

Bu yıl mezun olan kursiyer Ülküye Bala'nın okuma yazma bile bilmezken bu yıl üniversite sınavlarını kazandığını açıklayan Başkan Akgün; "Ülküye Bala'yı azmi ve kararlılığından ötürü kutluyorum. Bizim ne derece doğru bir iş yaptığımızın en somut göstergesidir" dedi.

1964 yılında evlendikten sonra eğitim hayatına başlayarak 1975'te ilkokulla tanışan Bala'nın, okuma aşkını geçirdiği kalp ameliyatının engellediğini, 3 çocuk annesi olan Bala'nın, tekrar eğitim hayatını sürdürmek istediğini belirten Akgün, "2011'de gelmiş olduğu Büyükçekmece'de, Büyükçekmece Belediyesinin açmış olduğu İngilizce kursuna kayıt yaptıran Bala, burada EYOP projesini öğrenerek yeni bir başlangıç yapar. Ülküye Bala, EYOP'a kayıt yaptırdıktan sonra ortaokul ve liseyi başarıyla tamamlayarak üniversite sınavına hazırlanır. Okuma azmiyle girmiş olduğu üniversite sınavında beklediğinin üzerinde bir puan elde eden Bala, bir yandan tercih yapmaya çalışırken en çok istediği bölüm olan yerel yönetimleri okuyarak yoluna devam etmek istiyor." diye konuştu.

. Başkan Hasan Akgün, İstanbul Üniversitesine ve projeye katkı sunan Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Doğa Emanetçileri Çevre Eğitim Derneği'ne teşekkür etti.

- "Azmim gençlere örnek olsun"

Azminin gençlere örnek olmasını dileyen Bala, "Okumanın yaşı yok. Her yaşta eğitim alınabilir. Büyükçekmece'de oturanlar bu konuda çok şanslı. Eğitime değer veren bir başkana sahip. Başkanım Dr. Hasan Akgün'e çok teşekkür ederim, bizlere bu imkanları en iyi şekilde sunduğu için. Buradan diyebileceğim tek şey gayret edip başarmamak mümkün değil. Hayallerinizin peşinden gidin, gün gelir kavuşursunuz. Benim en büyük hayalim üniversiteli olmaktı başardım" dedi.

- 359 mezun diplomalarını aldı

Konuşmaların ardından Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Meslek Edindirme Kurslarından 28. dönem mezunlarından 300, EYOP mezunu 29 ve okuma yazma kurslarını başarıyla tamamlayan 30 kursiyere törenle diplomaları dağıtıldı.

Törene İstanbul Üniversitesinden Prof. Serap İnal, Yrd. Doç. Dr. Burhan Baloğlu, EYOP Proje Başkanı Ufuk Erkoçlar, Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Ahmet Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar, Başkan Danışmanları Reşit Oral ve Bayram Ali Üner katıldı.

Yorumlar